Smidte 2
8407ES
TERWISPEL
tel. 0513-465280

Een valse start kende de wedstrijd van SC Bolsward Vrouwen 1 zaterdag bij SJO WTTC VR2 in Terwispel: er stond na vijf minuten een 1-0 achterstand op het bord, maar die was vijf minuten later alweer weggepoetst.

Een slordig begin dus, maar Mounia Bouasrar maakte met twee doelpunten in vijf minuten tijd de achterstand ongedaan en boog deze om naar een voorsprong. Deze voorsprong gaf de ploeg de hele wedstrijd niet meer uit handen, sterker nog: die werd alleen nog maar uitgebouwd. Na een kwartier spelen maakte Monique Zijsling de 1-3 al en na twintig minuten kopte een speelster van SJO WTTC ongelukkig de bal in eigen doel.

Vlak voor het einde van de eerste helft was Zijsling er nogmaals met de 1-5. De tweede helft ging moeizamer, grote kansen werden niet weggegeven, maar zoveel goals als in de eerste helft werden er niet gemaakt. Zijsling schoot nog wel goed een vrije trap binnen en maakte haar hattrick compleet. Door geklungel achterin kreeg SJO WTTC nog een kans: keeper Marrit Nijdam was ver uit haar goal en dus kon een tegenstander van afstand de bal binnenschieten. In een uiterste poging de bal uit het doel te houden gaf Joukje Kramer deze onbedoeld het laatste zetje, een eigen doelpunt dus.

De goede eerste helft had de ploeg genoeg marge gegeven, zodat het team door de mindere tweede helft niet meer in de problemen kwam. Volgende week staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen VVI op het programma. Om bovenin mee te kunnen doen moet die wedstrijd eigenlijk gewonnen worden.