Vrouwen 1 boekt noodzakelijke overwinning op Delfstrahuizen: volgende week moet 'het' gebeuren

tel. 0515-572797

Mooi was de overwinning van SC Bolsward Vrouwen 1 op SVO EBC/Delfstrahuizen zaterdag niet, maar noodzakelijk wel. Achtervolger QVC won van Mildam, dus de echte kampioenswedstrijd wordt komende zaterdag gespeeld in Mildam.

"Kampioenswedstrijden zijn zelden mooi", wordt er wel eens gezegd. Dat was zaterdag inderdaad niet het geval: met de spanning in de benen werd er met 2-0 gewonnen van Delfstrahuizen.

Het betekent niet dat het een gelijkopgaande wedstrijd was: Delfstrahuizen heeft eigenlijk geen enkele kans gehad, maar de opgelegde kansen werden door Bolsward gewoonweg niet afgemaakt. Ballen op de binnenkant van de paal, wilde afrondpogingen vlakbij de goal en een gemiste penalty: er had zeker meer in gezeten.

Het bleef uiteindelijk toch nog een beetje spannend, want heel lang stond het 'maar' 1-0. Nynke Cazemier besloot halverwege de eerste helft buiten de 16 gewoon eens uit te halen en schoot de bal zo in de linkerhoek.

De tweede goal viel pas in de tweede helft, toen een bal slecht werd weggewerkt door de Delfstrahuizen-verdediging en uiteindelijk door hard werken van de Bolsward-aanval in de goal belandde, via de voet van de keepster van Delfstrahuizen. Op alle mogelijke andere manieren wilden de ballen er niet in, dus: dan maar via de tegenstander.

Op de ranglijst staat Bolsward nu zes punten voor op achtervolger QVC, die nog twee wedstrijden moet voetballen (en dus alleen nog maar gelijk kan komen in punten). Bij een gelijke stand is het doelsaldo doorslaggevend, dus om het helemaal in eigen hand te houden en volgende week een prachtig feest te kunnen vieren moet er gelijkgespeeld of gewonnen worden bij Mildam.