Bolwerkplein 4
8701XE
BOLSWARD
tel. 0515-572797

Het waren er vier en na de wedstrijd tegen Sneek Wit-Zwart nog drie: nog drie 'finales' voor SC Bolsward Vrouwen 1 voordat de kampioensschaal omhoog kan worden gehouden. In Bolsward werd met 5-0 gewonnen van de buren uit Sneek.

Als er gewonnen wordt van Mildam Vrouwen 1 komende dinsdagavond in Bolsward, van EBC/Delfstrahuizen komende zaterdag en opnieuw van Mildam op 21 mei althans. Maar er zijn ook zaterdag al kansen, als achtervolger QVC VR1 punten laat liggen tegen Mildam.

Maar zoals gezegd: er wordt per wedstrijd gekeken nu en dan kun je natuurlijk weer aloude clichés uit de kast halen. 'Kampioen word je niet tegen Oudega, maar tegen Sneek Wit-Zwart', klonk het dus voorafgaand aan de wedstrijd. Maar van onderschatting was zeker geen sprake, iedereen was erop gebrand om de winst binnen te slepen.

Over de hele wedstrijd gekeken is Sneek Wit-Zwart eigenlijk geen moment  gevaarlijk geweest. Constant werd er op de helft van Sneek gevoetbald, met mooie kansen tot gevolg. Gekeken naar de kansen had het ook zomaar 10-0 kunnen worden, maar die werden maar mondjesmaat afgemaakt. Maar ach, niemand die daar nog om maalt bij een 5-0 winst.

Het duurde wel lang voordat de bevrijdende 1-0 viel. Uit een voorzet wist Mirjam Dijkstra uiteindelijk binnen te koppen. De tweede goal kwam op naam van Marissa de Jong, die van grote afstand de bal via de lat in het doel werkte. Vervolgens pikte ook Monique Zijsling haar goaltje nog mee in de eerste helft, met links schoot ze de bal in de hoek.

Met een riante voorsprong besloot coach Wilfred de Bruijn in de tweede helft wat speelsters rust te geven, met het oog op de wedstrijd tegen Mildam deze dinsdag. Maar ook de wisselspelers waren scherp, zo was Sam Miedema attent bij een afvallende bal uit een hoekschop. De vijfde goal ontstond opnieuw uit gerommel bij de goal uit een hoekschop. De Jong liep door en kreeg de bal op een Sneker voet, waardoor de bal langs de keeper de goal in rolde.

Een mooie overwinning, die bovendien goed is voor het doelsaldo. Zoals gezegd: de volgende wedstrijd is tegen Mildam komende dinsdag, om 20.00 uur op het hoofdveld. Komt dat zien!