Sterk SC Bolsward (za) krijgt geen loon naar werken door uitvallen scheidsrechter

SC Bolsward 1

0 - 0

Foarut 1

4e klasse A

2 november 2019 15:00

BOLSWARD - Na de goede wedstrijd tegen H.J.S.C. stond zaterdag de wedstrijd tegen Foarut uit Menaldum op het programma . Gezien het doelsaldo van dit team (7-9) mocht vooraf verwacht worden dat ze moeilijk tot scoren komen en sterk verdedigen.

Al na twee minuten had Foarut op voorsprong kunnen komen. De snelle rechterspits schoot gelukkig voor de thuisclub onzorgvuldig voorlangs. Bolsward pakte al snel het initiatief en kreeg mogelijkheden, geen echte kansen. De op de linkervleugel geposteerde Alexander Wiersma schoot ietst te gehaast na prima voorbereidend werk van de sterk spelende spits Marvin Dijkstra.

Mogelijkheden kreeg Bolsward meer tegen het fel verdedigende Foarut. Schoten van Alexander Wiersma, Marc Dijkstra, Marvin Dijkstra en Willem Jan Postma werden geblokt of misten de juiste richting. Echt uitgespeelde aanvallen waren er echter niet; voorbeeldig was zeker de inzet.

Opvallend is dat het ‘beter staat’ in de verdediging. De beide backs Seakle Witteveen en Denis Hendriks komen minder mee op, wat het gevaar op counters minimaliseert. Centraal spelen Otte van der Goot en Jelle Huitema sober en effectief. Een noodzakelijke aanpassing gezien het grote aantal tegengoals (maar liefst zesentwintig).

Het Bolswarder overwicht was in de tweede helft iets minder, maar schoten van Marvin Dijkstra hadden de goede richting maar konden de doelman uit Menaldum niet verontrusten. Alexander Wiersma viel al snel uit met een ogenschijnlijke liesblessure en zo kon Bart Gietema na blessureleed zijn rentree maken.

Juist toen het wachten was op een Bolswarder voorsprong verstapte scheidsrechter De Groot zich. De uitstekend leidende leidsman probeerde het nog wel, maar de enkelblessure noopte hem, na een wel-of-niet strafschop situatie voor Foarut, af te fluiten en zo werd de boeiende wedstrijd gestaakt in de twintigste minuut van de tweede helft.

Al met al een goed spelend en hardwerkend SC Bolsward dat recht had op de overwinning. Pluspuntje van deze wedstrijd was dat voor het eerst de nul is gehouden.