2 - 3

SC Bolsward 1

4e klasse A

26 oktober 2019 14:30

HOMMERTS - Na de enorme zeperd tegen sc Franeker was het team van trainer Jacky Nijholt er alles aan gelegen om zich te revancheren tegen H.J.S.C. uit Hommerts. Een wederom bijzondere wedstrijd zou het worden.

SC Bolsward, zonder de nog geblesseerde Bart Gietema maar met Jelle Huitema weer vertrouwd centraal naast Otte van der Goot in het centrum, Tom Lindeboom weer op ‘6’ en Seakle Witteveen op de linksachterpositie, begon zeer overtuigend tegen de thuisploeg die zeker het eerste kwartier werd overlopen.

Na dertien minuten was het Redmer Strikwerda die hard en hoog uithaalde na voorbereidend werk van de sterk spelende Marc Dijkstra: 0-1, een prachtige goal. Bolsward was heer en meester.

De opbouw verliep goed, het middenveld bemoeide zich veel met de aanval en de ene na de andere mogelijkheid deed zich voor. Spits Marvin Dijkstra was een perfect balvast aanspeelpunt en zo ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd met veel kansen en veel te weinig goals.

Pas in de 23e minuut werd het 0-2 toen Marc Dijkstra goed afrondde na prima voorbereidend werk van Marvin Dijkstra. Deze twee Dijkstra’s waren de hele wedstrijden een plaag voor de verdediging van Hommerts maar waren onfortuinlijk in de afronding. Na een strakke pass van Marc wist Marvin zich prachtig vrij te spelen, zijn schot werd helaas prima verwerkt door de keeper van H.J.S.C.

Kansen en mogelijkheden waren er zo’n beetje voor iedere middenvelder en aanvaller. Een 0-5 ruststand was normaal geweest, al trof H.J.S.C. eenmaal de lat.

In de tweede helft ging Bolsward verder, al werd het druk zetten minder. Het duurde tot de 72e minuut totdat de veelal van rechts komende Marc Dijkstra een verdediger en de keeper prima omspeelde: 0-3; wat een weelde. Daarvoor al hadden Marc, Marvin, Alexander Wiersma en Willem Jan Postma de wedstrijd in het slot kunnen gooien.

Toch kreeg H.J.S.C. genoeg kansen en een kwartier voor tijd kopte Sander Sijbranda schitterend raak: 1-3. Billenknijpen werd het helemaal na de 2-3 uit een strafschop, gegeven door de vaak warrig leidende scheidsrechter.

Toen even later Otte van der Goot opzettelijk hands maakte leek hem dat zijn tweede gele kaart te kosten. Gelukkig voor SC Bolsward hield de leidsman de kaart op zak. Zo gebeurde er veel in de laatste tien minuten. Tweemaal werd het aluminium getest boven keeper Kevin Huizinga. De sterk spelende Jelle Huitema en Tom Lindeboom waren toen al geblesseerd vervangen.

Een SC Bolsward dat erg veel kansen liet liggen en soms prima voetbal op de prachtige grasmat in Hommerts liet zien, wist de terechte 2-3 overwinning mee naar Bolsward te nemen na een knotsgekke, zeer vermakelijke en uiterst sportieve wedstrijd die ook in 5-9 had kunnen eindigen.