1 - 3

SC Bolsward 1

4e klasse A

21 september 2019 14:30

SEXBIERUM SC Bolsward (za) is de competitie prima begonnen met een knappe overwinning bij AVC. In Sexbierum werd het 1-3.
De ploeg van de nieuwe trainer Jacky Nijholt kende een vliegende start. Al na een minuut haalde jongeling Jeen Mulder -hij kwam over uit de jeugd- hard en doeltreffend uit.

Ook de thuisploeg kreeg in de beginfase mogelijkheden. Na een klein kwartier werd aanvaller Mike Faber al dan niet onderuit getrokken in het strafschopgebied -geen penalty volgens de scheidsrechter- en twee minuten later werd een doelpunt van Jelte Visser afgekeurd wegens buitenspel.

De Bolswarders waren echter buitengewoon effectief. Alexander Wiersma werd nog binnen het half uur bediend door Bart Gietema en de aanvallende middenvelder verdubbelde de score. Niet veel later werd het verschil zelfs drie, ditmaal deed Marvin Dijkstra een duit in het zakje.

De tweede helft werd de wedstrijd wat agressiever. Veel overtredingen over en weer kwamen het spelbeeld niet ten goede. De aanvallers van AVC hadden het vizier bepaald niet op scherp. De thuisploeg kon pas vijf minuten voor tijd iets terugdoen via Stefan Stuiver. Hij rondde een voorzet van Visser af.

De overwinning van SC Bolsward liet zich aan de hand van de voorbereiding en de gespeelde bekerwedstrijden (drie keer verloren, één doelpunt voor en elf tegen) niet direct voorspellen,, maar is daarom niet minder welkom. Zaterdag ontvangen de Bolswarders NOK.