Sterk Bolsward (za) doet zichzelf tekort tegen Sleat: 2-2

2 - 2

Sleat 1

4e klasse A

9 november 2019 14:30

Vertrouwen. Dat straalde sc Bolsward (za) vanaf de eerste minuut uit tegen middenmoter Sleat. Hoe snel kan een gebrek aan zelfvertrouwen omslaan in vertrouwen in eigen kunnen? Bolsward startte tegen Sleat overdonderend. Het was Redmer Strikwerda die binnen dertig seconden met een hard schot net geen doel trof. De weer helemaal terug zijnde Bart Gietema wist even later net niet met het hoofd te scoren en zo golfde de ene aanval na de andere op het doel van de mannen van Sleat. De in de eerste helft ijzersterk spelende Willem Jan Postma had het vizier te hoog staan na een prachtige steekpass van Gietema en goede voorzet van Marc Dijkstra. Zo ging het maar door met een aanvallend sc Bolsward. Een met energie smijtende thuisclub leek zich dan eindelijk te belonen in de 25e minuut. Na een scrimmage uit een corner van Postma leek Bart Gietema het laatste tikje te geven. De bal was voor iedere Bolswarder duidelijk over de lijn. Helaas zag de scheidsrechter en z’n assistent het anders. Vijf minuten later was het dan toch raak. Een eigen doelpunt van de gasten betekende de meer dan terechte 1-0 voor de hardwerkende thuisclub. Een kopbal van Marc Dijkstra trof even later net geen doel en ook Marvin Dijkstra wist het net net niet te vinden. In de 37e minuut kwam uit het niets de gelijkmaker. Ook dit was een eigen doelpunt. De goed spelende Denis Hendriks ‘was het even kwijt’ en de bal hobbelde van zijn voet pardoes langs doelman Kevin Huizinga: 1-1. Een eerste helft met een ijzersterk spelend Bolsward dat goed druk zette, weinig kansen weg gaf en veel kansen creëerde maar zich (wederom) veel te weinig beloonde. Na rust eerst hetzelfde spelbeeld met een aanvallende thuisclub en een afwachtend Sleat. In de 53e minuut na schoot Marvin Dijkstra knap raak na goed voorbereidend werk van Gietema: 2-1 en het wachten was op uitbreiding van de score. Helaas leek de angst weer in de ploeg te sluipen. Sleat drong aan en Bolsward trok zich veel te ver terug. De gasten kwamen dan ook terug tot 2-2 en de rollen leken nu omgekeerd. De mannen van Jacky Nijholt kwamen nog een paar keer goed weg. Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel. Het vertoonde spel, met een gevarieerde aanval, een dynamisch middenveld en een degelijke verdediging, geeft hoop. Het wachten is op een overwinning van Bolsward dat na een uitermate slechte seizoenstart de weg naar boven lijkt ingeslagen. Met nog veel potentiële basisspelers in de ziekenboeg is er hoop.