1 - 1

QVC 1

4e klasse A

24 november 2018 15:00

BOLSWARD Daar liepen ze voor de wedstrijd Bolsward 1 za – QVC 1: Tom Lindeboom, Martijn Bosklopper, Marvin Dijkstra, Age Gietema en Bart Gietema; de ziekenboeg van SC Bolsward. Hoop over een goed resultaat tegen de mannen uit Stavoren was er derhalve niet. Een puntje pakken zou – volgens de kenners langs de lijn – het maximaal haalbare zijn. En zo geschiedde.

Voor voetballiefhebbers buiten Bolsward is het bijna niet voor te stellen hoe moeilijk het voor SC Bolsward zaterdag is om een representatief elftal binnen de lijnen te krijgen. De praktijk is dat veel – veelal jeugdige – spelers geen zin hebben om uit te komen in het eerste elftal. Doorstroming vanuit de jeugd is er derhalve amper. Al vrij snel in de wedstrijd viel ook nog middenvelder Ferdi Zijlstra geblesseerd uit. Hij werd vervangen door de zesendertigjarige Otte van der Goot die er al negentig minuten bij het tweede elftal op had zitten (!).

Zoals verwacht bleek de nummer drie in de vierde klasse A QVC een aardige ploeg met veel fysieke kracht en beweeglijke spitsen. Zonder echt gevaarlijk te worden hadden de mannen uit Stavoren het beste van het spel. Nadat QVC een grote kans had gemist na een merkwaardige redding van Kevin Huizinga, was het in de 28e minuut dan eindelijk raak. De behendige linkerspits Wieger Zwaan kapte Denis Hendriks slim uit en schoot beheerst raak: 0-1.

Ook de tweede helft begon QVC sterk en kansen kwamen er genoeg voor het team van trainer Ype Haytema. Een vliegend schot van wederom Zwaan teisterde de lat en het leek een voorbode voor een kansloos verlies voor de Bolswarders.

De mannen van Mayco Schulte knokten zich een slag in de rondte en het was groot feest toen Otte van der Goot met rechts uithaalde. Zijn schot verdween over de keeper in de verre hoek. Na deze treffer gebeurde er van alles. QVC kreeg vele kansen en met kunst en vliegwerk bleef het bij één tegengoal mede door agressief verdedigen van Bolsward. Denis Hendriks redde eenmaal bekwaam en ook sluitpost Huizinga gooide zich een paar keer in de baan van het schot.

Bolsward kreeg de tweede helft zeker mogelijkheden waarbij de eindpass/voorzet net niet goed aankwam. Vooral wanneer de erg sterk spelende Willem Jan Postma aan de bal kwam gebeurde er iets bij de Bolswarders. Toch had de thuisclub niet over geluk te klagen toen de verder prima spelende Redmer Strikwerda een aanvaller hardhandig het scoren belette. De goed leidende scheidsrechter zag er geen strafschop in, iedereen die uit Stavoren kwam wel.

De hard werkende Joost Voskuil scoorde bijna nog na een prima dieptepass van Alexander Wiersma. Winst zou ook te veel zijn geweest voor de thuisclub. Zo eindigde deze onderhoudende wedstrijd in 1-1.

Lichtpunten genoeg voor trainer Schulte. Zo speelde de jeugdige linkspoot Jelmer Hoekman als linkermiddenvelder een uitstekende wedstrijd. De man van de wedstrijd was echter Otte van der Goot. In de 79e minuut viel hij uit met kramp. Laat hij een voorbeeld zijn voor de jeugd.