SC Bolsward (za) sluit mager seizoen af met gelijkspel tegen Waterpoort Boys

2 - 2

Waterpoort Boys 1

4e klasse A

25 mei 2019 15:00

BOLSWARD - Een wedstrijd ‘om des keizers baard’ afgelopen zaterdag in Bolsward. Toch werd deze wedstrijd door aardig wat publiek gadegeslagen. SC Bolsward speelde een wat kleurloos seizoen.

Tegen de Snekers, die via de nacompetitie nog kunnen promoveren naar de derde klasse, kon men het seizoen goed afsluiten voor trainer Mayco Schulte.
Waterpoort Boys is voetballend een van de betere ploegen in de vierde klasse. De uitwedstrijd in Sneek ging in begin van dit seizoen volkomen kansloos met 4-1 verloren.

De Snekers bepaalden direct het spel zonder echt gevaarlijk te worden. Langzamerhand nam Bolsward het initiatief. De knap spelende Ferdi Zijlstra nam in de 33e minuut een prima vrije trap die door Bart Gietema achterwaarts werd binnengekopt. Zo stond het vanuit het niets 1-0 voor de thuisclub. Twee minuten na deze voorsprong soleerde Tom Lindeboom vanaf de linkerkant door de verdediging. Hij gaf de bal op het juiste moment breed naar Marc Dijkstra die de bal slechts binnen hoefde te tikken: 2-0 na vijfendertig minuten. Ondanks wat speldenprikken van WPB werd dit de geflatteerde ruststand.

In de 53e minuut scoorde de gevaarlijke Kevin Kedde tegen en na een prima Sneker aanval scoorde Patrick Bles met het hoofd de 2-2. Het laatste half uur kon de wedstrijd alle kanten op. WPB had een optisch overwicht, kreeg ook kansen, maar altijd was daar de ijzersterke Jelle Huitema of Kevin Huizinga die verdedigend voor opluchting zorgde.

Bolsward kreeg genoeg ruimte in deze onderhoudende wedstrijd om weer op voorsprong te komen. Invaller A-junior Pascal Alkema schoot met flair de bal hard in het zijnet en zo kreeg de thuisclub meerdere mogelijkheden die geen kansen genoemd konden worden. Arjan Posthumus kreeg nog een publiekswissel. Hij stopt met voetballen en werd bedankt voor de vele jaren trouwe dienst. Hij werd vervangen door A-junior Menno Galama.

Met de 2-2 eindstand kon iedereen wel tevreden zijn. Een seizoen voor Bolsward die wat als een nachtkaars uitging met nederlagen tegen degradant Nagele, Sleat en Tollebeek. Voor de bevlogen en vertrekkende trainer Mayco Schulte een wat teleurstellend resultaat.

Zo eindigde Bolsward op een teleurstellende achtste plaats. Thuis werden 19 punten van de 27 punten behaald. Alleen de uitwedstrijden tegen Delfstrahuizen en Makkum – een klinkende 0-4 – werden winnend afgesloten.

Buiten de Hanzestad werden maar 8 punten gehaald met een doelsaldo van 15-28. Voor de nieuwe trainer Jacky Nijholt uitdagingen genoeg voor volgend seizoen.