SC Bolsward (za) gaat goed winterstop in na ruime overwinning op Nagele

5 - 1

Nagele 1

4e klasse A

8 december 2018 15:00

BOLSWARD Het gure weer trok slechts vijftig toeschouwers naar ’t Bolwerk voor de zespunten- wedstrijd SC Bolsward za 1 – Nagele 1. In deze troosteloze ambiance speelde Bolsward haar laatste wedstrijd voor de winterstop tegen een tegenstander die met slechts 1 punt degradatie naar de vijfde klasse nu al amper lijkt te kunnen ontlopen.

Zo stond er behoorlijk wat druk op de mannen van de bevlogen trainer Mayco Schulte. Bolsward mocht in de beginfase dan veel in balbezit zijn, het was Nagele dat in de 24e minuut verrassend op 0-1 kwam toen doelman Huizinga zich verkeek op een roller in de korte hoek. Die tegengoal was een soort ‘wake up call’ voor Bolsward. Vijf minuten later was het Alexander Wiersma die vanaf de linkerkant hard uithaalde en zijn van richting veranderd schot trof fraai doel:1-1.

De thuisclub combineerde er op los en doelpunten konden niet uitblijven. Na een prachtige steekpass van Willem Jan Postma scoorde Marc Dijkstra net niet. De als rechtermiddenvelder fungerende Redmer Strikwerda leverde even later een prachtige voorzet af aan Bart Gietema. De aanname van de goalgetter was van grote klasse en in de draai schoot hij met links fraai raak. Een prachtige goal van de topscorer van Bolsward die de laatste tijd net achter de spitsen opereert.

Zodoende komt er veel ruimte voor de beweeglijke spitsen en zijn er veel mogelijkheden voor een steekpass. Zo’n steekpass gaf Gietema twee minuten later op Dijkstra die in tweede instantie doel trof. Zo ging Bolsward met een goed gevoel de rust in met een 3-1 voorsprong.

Na rust ging Bolsward goed door. Dijkstra legde in de 48e minuut de bal klaar voor Willem Jan Postma die met een fraaie knal raak schoot. Een beloning voor deze middenvelder die een belangrijke pion is in het team van Schulte. Met deze 4-1 was de wedstrijd gespeeld. Nagele probeerde het wel, meestal via de rechterkant, maar de verdediging van Bolsward had weinig te duchten. Het centrale duo Otte van der Goot – Jelle Huitema speelde sterk en beheerst. Het was derhalve wachten op meer goals. Goede aanvallen en kansen kwamen er genoeg. Dijkstra, Voskuil, Gietema en Wiersma konden het net niet vinden en het zou pas tot de 78e minuut duren toen Joost Voskuil de keeper fraai wist te omspelen na een mooie pass van Alexander Wiersma.

Zo won Bolsward met 5-1 afgetekend van deze zwakke tegenstander. Een leuke wedstrijd met mooie doelpunten waarmee dit team goed de winterstop in kan.