3 - 1

Creil 1

4e klasse A

6 april 2019 15:00

BOLSWARD - Zonder de ernstig geblesseerde basisspeler Martijn Bosklopper mocht SC Bolsward na een paar succesvolle wedstrijden aantreden tegen middenmoter Creil die speelde in de witte reserveshirts van de thuisploeg. Een wedstrijd waar aansluiting met de subtop op het spel stond.

Al snel was duidelijk dat er mogelijkheden waren tegen de mannen uit de Noordoostpolder. Toch startte Bolsward veel te passief en te onzeker. Na een paar hoekschoppen die niks opleverden speelde Marvin Dijkstra zich in de dertiende minuut handig vrij. Marc Dijkstra wist deze open kans niet te verzilveren.

Creil was gevaarlijk in de tegenstoot. Vooral de lange spits Jelle Loosman zorgde voor dreiging en hij was het ook die Creil de voorsprong gaf: 0-1.

Voor Bolsward lagen er mogelijkheden en was er ruimte genoeg, maar de echte drive om te willen scoren was er vandaag niet. Kansjes waren er voor aanvallers Marvin, Bart, Marc en de vaak gevaarlijk opstomende Arjan Posthumus. Het was de sterk spelende verdediger Jelle Huitema die net voor de rust bijna raak kopte uit de zoveelste corner van Willem Jan Postma. Toch bleef het bij 0-1. Een wedstrijd als zo vaak: een veel te afwachtend Bolsward.

Na de thee kwam Bolsward beter uit de startblokken. Het was de zwoegende middenvelder Tom Lindeboom die wist te profiteren van een misverstand in de achterhoede van Creil. Deze snelle gelijkmaker na rust gaf het nodige vertrouwen en een paar minuten later had het 2-1 moeten zijn, maar Willem Jan Postma wist net niet te scoren door een prima redding van de sterke doelman van de bezoekers.

Een merkwaardige handsbal van de aanvoerder van Creil kon niet anders dan met een strafschop en een gele kaart worden bestraft. Het was spits Bart Gietema die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen: 2-1. Een beter Bolsward kreeg hierna meer mogelijkheden en het was wachten op de bevrijdende 3-1 die pas in de 88e minuut zou vallen. Het was de ingevallen Joost Voskuil die Marvin Dijkstra een niet te missen kans bood: 3-1.

Creil stelde hier wat kleine kansjes tegenover, maar drong niet echt aan. Toch een verdiende overwinning van Bolsward die eigenlijk veel hoger had moeten uitvallen.

Beste man van het veld was scheidsrechter De Vries uit Oudemirdum die een foutloze wedstrijd floot op het dramatisch slechte rubberveld in Bolsward.