Datum

3 november 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

BOLSWARD Na de eclatante 0-4 overwinning bij Makkum vorige week, waren de verwachtingen hooggespannen voor de wedstrijd tegen Sleat. Een belangrijke wedstrijd voor SC Bolsward om aansluiting te blijven houden in de middenmoot.

Zonder de nog steeds geblesseerde spits Bart Gietema, Tom Lindeboom, Age Gietema en Martijn Bosklopper en wederom in het 4-4-2 systeem, liet Bolsward het spel in de beginfase aan de gasten. Sleat beschikt over een leuk voetballende ploeg zou snel blijken. Zeker het middenveld van Bolsward had de handen vol aan de beweeglijke mannen uit Sleat.

Toch kreeg Bolsward mogelijkheden om de score te openen. Al in de zevende minuut wist Marc Dijkstra na goed doorzetten van Marvin Dijkstra bijna te scoren. Bolsward nam al snel het initiatief over van Sleat en het was Jelle Huitema die vanaf vijftien meter hard op de lat kopte na een prima corner van Willem Jan Postma. Zo waren er kansjes om de score te openen. Ook Alexander Wiersma was er dichtbij.

Direct in de tweede helft was het bijna raak na een combinatie tussen de Dijkstra’s. Marc vond de prima doelman van Sleat op zijn weg. Uit het niets wist Sleat in de 50e minuut op voorsprong te komen door een prima kopbal van Joey Haringsma. De net ingevallen Bolswarder middenvelder Björn Jager kopte tien minuten later op bijna identieke wijze de gelijkmaker binnen na een vrije trap van Postma. Laatstgenoemde zorgde vaak voor gevaarlijke situaties met zijn vrije trappen en passes. Jager zou bijna de man of the match worden met een tweede treffer. Helaas raakte zijn schuiver de paal. Zo kon de wedstrijd alle kanten uit.

Grote kansen waren er voor beide partijen niet. Een onnodige overtreding binnen het strafschopgebied gaf Sleat het buitenkansje waar het op gehoopt had. De strafschop werd door de erg sterk spelende Jurjen Pietersma onberispelijk raak geschoten. Zo verloor Bolsward onnodig twee punten in deze gelijkwaardige wedstrijd. Volgende week zaterdag wederom een belangrijke thuiswedstrijd tegen Delfstrahuizen.