SC Bolsward (za) wint potje ‘flipperkastvoetbal’ van Delfstrahuizen: 2-1

Datum

10 november 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

BOLSWARD Een potje flipperkastvoetbal voor gevorderden, zo laat de wedstrijd SC Bolsward - Delfstrahuizen zich het best omschrijven. De thuisploeg trok, door twee goals van de teruggekeerde aanvoerder Bart Gietema, aan het langste eind: 2-1.

Het was bepaald niet goed wat beide ploegen zaterdag lieten zien, maar zoals dan vaak het geval is: spannend was het wel.

De bezoekers drongen in de beginfase iets aan, zonder echt gevaarlijk te worden. Daarna nam SC Bolsward het initiatief over, maar verder dan wat speldenprikjes kwam ook de thuisploeg niet.

Daar kwam in de veertigste minuut verandering in. Een corner van Willem Jan Postma werd door Bart Gietema -hij keerde terug na een paar weken afwezigheid- vakkundig binnen geknikt. SC Bolsward had nog voor rust uit kunnen lopen, maar aanvallers Marvin Dijkstra en Marc Dijkstra sprongen slordig om met hun mogelijkheden.

In de tweede helft was het spel zo mogelijk nog slechter. Het middenveld werd vaak overgeslagen en voorin hielden de spitsen de bal niet goed vast of werd een verkeerde keuze gemaakt.

Delfstrahuizen kon daar ook niet bijster veel tegenover zetten, maar kwam twintig minuten voor tijd wel op gelijke hoogte. En hoe. Spits Danny de Vries speelde in de tweede helft als middenvelder. Hij kreeg de bal op dertig meter van het doel aangespeeld, nam ‘m eigenlijk slecht aan, maar daardoor stuitte de bal iets op. Wat volgde was een verwoestende uithaal in de kruising. Keeper Kevin Huizinga was kansloos.

Het momentum was op dat moment zeker voor de bezoekers, maar ze wisten niet door te drukken en dat werd door de ploeg van Mayco Schulte afgestraft. Met nog tien minuten te spelen frommelde Gietema zichzelf het strafschopgebied binnen om vervolgens hard en hoog raak te schieten.

In de slotfase onderscheidde keeper Huizinga zich: hij sleepte met twee goede reddingen de overwinning uit het vuur. SC Bolsward staat na de overwinning op een gedeelde zevende plaats.