2 - 2

SC Bolsward 1

4e klasse A

23 maart 2019 14:30

STAVOREN SC Bolsward heeft zaterdag in de slotfase een punt gepakt bij het hooggeklasseerde QVC. In Stavoren werd het 2-2.
Ondanks het feit dat de Bolswarders twee keer van een achterstand terugkwamen en dat de gelijkmaker uit een penalty in de laatste minuut viel (doelpunt: Bart Gietema), heerste toch de gedachte dat er meer had ingezeten dan een puntje.
In de beginfase was het voor beide partijen aftasten. SC Bolsward heeft de voorgaande drie wedstrijden niet verloren en het laatste puntenverlies van de Quick Valken Combinatie dateert van eind november. Ook toen was de ploeg van trainer Mayco Schulte de tegenstander. In Bolsward werd het 1-1.
Sindsdien is QVC opgeklommen op de ranglijst, bezet het de tweede plaats en wisselt het stuivertje met SWZ Sneek om de koppositie.
De voorsprong van de groen-witten was dan ook zeer welkom in de titelstrijd. Na een eerste helft zonder al te veel kansen, was het vlak na rust Wieger Zwaan die, net als in Bolsward, de ban brak: 1-0.
SC Bolsward kwam na iets meer dan een uur spelen op gelijke hoogte. Jelle Huitema scoorde uit een corner van Willem Jan Postma.
De zestiende seizoenstreffer van Zwaan zorgde echter voor een nieuwe achterstand van de bezoekers. De aanvaller schoot een vrije trap hard en laag binnen.
De thuisploeg leek stand te houden, maar in de laatste minuut van de wedstrijd kreeg SC Bolsward een penalty. Aanvoerder Gietema maakte gretig gebruik van dit buitenkansje en bepaalde de eindstand op 2-2.