A Luinenburg

Opstelling

Onder een ijzige wind en een gevoelstempratuur van -13 moesten de boys van Bolsward aantreden tegen het 3e 11 tal van Blauw-wit 34 uit Leeuwarden.
Op een hobbelig en hard speelveld is en blijft het lastig voetballen en als ook nog de wind met een 6 bft in de lengte richting over het veld waait krijg je een vechtwedstrijd tegen de elementen.
Het was dan ook een rommelige wedstrijd van beide partijen met veel foute passes en klutsballen die soms net goed vielen. Bolsward kwam in de 27e minuut op achterstand door een blunder achterin waar gezegd moet worden dat ook het hobbilige en harde speelveld hier mede debet aan was.
Was even schrikken maar  de kopjes bleven omhoog en een paar minuten later was de stand alweer recht getrokken door een klutsbal die door de harde tegenwind niet goed weggewerkt werd door de Blauw-wit verdediger De rust werd gehaald met een 1-1stand.
In de 1e minuut na rust ging het meteen alweer mis met de Bolswaders en lag de bal achter de keeper. 1-2. Door veel kluts en nonchelant voetbal maakte Bolsward het zich onnodig moeilijk. Gemakkelijk en simpel voetballen is nog altijd het moeilijktste.
In de 20e minuut 2e helft was het Yordi vd Zwaag die met een gericht schot de stand op 2-2 bracht. Bolsward was de betere ploeg die door hard werken steeds meer het overwicht kreeg. In de 30e minuut was er een uitbraak op rechts en Melvin niet zelfzuchtig gaf Stijn de mogelijkheid om de bal binnen te schuiven 3-2. Nu was de strijd wel gestreden en de 4-2 was een kopie van de 3-2 Alleen was het nu Stijn die Hidzer de diepte in stuurde en die zonder moeite de keeper omspeelde. Hidzer had nog de 5-2 op zijn schoen maar door vermoeidheid van een 2e wedstrijd struikelde hij en kon de verdediger alsnog een vijfde treffer voorkomen.
Rest nog een vermelding van een terechte gele kaart voor Chris die een speler van blauw-wit zonder pardon de benen onder zijn gat vandaan tikte waarop Luinenburg niets anders kon doen dan Chris het veld voor 5 minuten te laten ruimen. Niet een slimme overtreding maar gezien de gebeurtenissen voorafgaand wel een begrijpelijke overtreding.
Bolsward blijft ongeslagen met drie wedstrijden in de competie staan op de 2e plaats achter Oudehaske die een wedstrijd meer hebben gespeeld.
1 Oudehaske JO17-1 4 12
2 SC Bolsward JO17-2 3 9
3 Gorredijk JO17-2 3 7
4 LAC Frisia 1883 JO17-3 4 6
5 ST Arum/Stormvogels JO17-1 1 3
6 Akkrum JO17-2 2 3
7 SC Franeker JO17-2 3 3
8 SC Joure JO17-2 2 1