51'
56'

1e klasse 08

24 maart 2018 11:45

Vv MKV 29 MO13-1                       -              Sc Bolsward MO13-1                                     24-03-2018

Na alweer een maand geleden, weer voetballen voor de prijzen, tussendoor een nuttige oefenpot tegen Sc Bolsward JO13-4, (3-3) de wedstrijd thuis tegen SWZ BOSO ging niet door vanwege kou en harde wind, vandaag dus uit tegen MKV MO13-1, wij missen onze keepster Madelief en twee andere speelsters waren verre van fit de week doorgekomen, Mariska van MO11-1 hielp ons uit de brand.

In de vertrouwde opstelling maar nu met Sanne op doel begonnen we aan de wedstrijd, achterin de vertrouwde namen Merel links achter Emy op 4 en Debbie rechts achter met Irene als voorstopper ervoor, toch een beetje onwennig pakten we de wedstrijd aan, we liepen te veel met de bal terwijl we zo goed kunnen tikken, Anna, Elvera en Rebecca hadden toch het middenveld onder controle, bij MKV liepen ook een paar talenten rond maar konden geen potten breken.

Het duurde even voor ScBolsward op gang kwam, ook door de goede MKV keepster, ongeveer in de 10e minuut wist Fimke over links door te breken en de 0-1 binnen te knallen, een uitverdedigde bal van MKV werd door Irene vol op de slof over de keeper binnen geschoten 0-2, wij werden een beetje overmoedig en liepen weer te veel met de bal, MKV kon overnemen en voor onrust in ons strafschopgebied zorgen, met een bekeken kopbal zorgde MKV voor 1-2, oei oei denk je dan, Marie maakte keurig ruimte voor de instormende Fimke met een pittige actie komt ze vrij voor de MKV keepster en wordt het 1-3.

De tweede helft wij weer op de MKV helft, een schot van Anna gaat via de keepster net over, met Irene nu op doel en Elbrich meters makend op rechts half, hadden we de wedstrijd onder controle, de nuttig opererende Tess en Marie hielden de achterhoede van MKV goed bezig, een verre uittrap van Irene valt mooi bij Fimke die van eigen helft naar het MKV doel stoomt, hard schiet ze de 1-4 binnen, een mooie steekpass van Mariska bereikt Tess, het schot dat volgt gaat net naast de paal jammer.

Met Irene op keep speelde Elvera iets meer achter in, toch weet ze Fimke te bereiken die over links weer op naar het MKV doel af en fluitend vliegt de bal in het net 1-5, de wedstrijd was nu wel gespeeld er volgden nog twee doelpunten waardoor het 1-7 werd, het had meer gekund maar MKV had een echt goede keeper, het was een sportieve wedstrijd, volgend weekend thuis tegen SWZ BOSO Sneek MO13-1 een kraker waar we allemaal naar uitkijken.