2e klasse 06

17 februari 2018 14:30

N.Oppedijk

Opstelling

Zaterdag 17 februari was de 2e wedstrijd in de voorjaarscompetitie 2018. Op het Voormalig RES veld werden de Blauw-witten uit Leeuwarden ontvangen door een flink aantal spelers die met weemoed naar de tenue's van de tegenstander keken.

De wedstrijd begon een kleine 20 minuten later door een scheidsrechters wissel de wedstrijd werd gefloten door scheidsrechter Oppedijk die ook deze wedstrijd weer voortreffelijk floot.

Blauw-wit was vorige week tegen een behoorlijke zeperd aangelopen en hadden nu het idee opgevat om een zg bus parkeeropstelling te doen. Met een stuk of zes zeven verdedigers Bolsward het spel maar laten maken en loeren op een counter. Bolsward had de grootste moeite met dit spelletje en kwam in de 1e helft maar niet tot scoren. Veel balverlies en slordige pases waren meer regel dan uitzondering.

In de rust omzettingen gedaan en achterin 1 op 1 spelen meer aanvalskracht in de voorhoede en dan maar eens kijken hoe dit zou uitpakken.

Als verrassing werd Vincent in de spits gepositioneerd en hoe gelukkig de hand van wisselen is werd binnen 10 minuten duidelijk. Mijheer van Moorsel gesteund door het thuis publiek scoorde binnen een kwartier maar liefst drie keer. Hij mag dan ook terecht MAN OF THE MATCH worden genoemd. Dit was mede te danken aan zijn medespelers want de steekpasses waren bijna net zo goed als het afronden van Vincent.  Zelfs bij de 4-0 had Vincent een zeer groot aandeel. Na goed doorlopen op rechts kreeg hij de bal weer precies op maat aangespeeld met een uitstekende voorzet hoefde Jordi er alleen maar tegen aan te lopen en wat vorige week niet lukte lukte nu we.l De bal lag voor de 4e keer achter de keeper...

Matige 1e helft gevoldg door een betere en effectievere 2e helft. Uiteraard had het veld hier mee te maken Een zwaar en moeilijk te bespelen veld maakte het combineren niet makkelijk maar een beetje meer vuur zou er best in mogen bij enkele spelers want ook nu werd het soms de tegenstanderwel heel gemakkelijk gemaakt. Maar ach ook nu weer de punten in de knip en laten we hopen dat met het weer het spel ook beter zal worden.