SC.Bolsward 17-2 mede Koploper na 1e speelronde

2e klasse 06

10 februari 2018 14:30

s.Bakker

Opstelling SC Bolsward JO17-2

Zaterdag 10-02-2018 Half drie was het voor SCB JO 17-2 de eerste wedstrijd uit tegen Joure JO17-2 in de nieuwe voorjaarscompetitie.Deze wedsrtijd ging ondanks het beetje winter wel door waar andere wedstijden masaal werden afgelast. Op een prima te bespelen veld in Joure  werd het een wedstrijd van de gemiste kansen. Bolsward had het betere van het spel en was heer en meester deze wedstijd. Dat de uitslag dan maar 1-0 was jammer maar liever elke week met 1-0 winnen dan 1 x keer met 10-0 .....
 De verdediging stond als een huis en op het middenveld werd goed samengewerkt alleen voorin was het allemaal net niet...  In de 34e minuut werd er een speler onderuit gehaald binnen de 16 meter van Joure De goedleidende scheidsrechter Bakker twijfelde geen moment en wees naar de stip. Nou moest de voorsprong er toch komen .... Stijn nam aanloop en schoot de bal keurig in de rechterhoek achter de keeper. Hé hé eindelijk 0-1 nu erop en erover. Maar dat was gemakkelijker dan dat je het uitspreekt.... De laatste bal was of te hard of niet op maat of er werd te lang omgklungeld met de bal.

Na de rust was het Joure wat even druk op de goal van Bolsward uit oefende maar na het verstrijken van de tijd was het toch weer Bolsward wat de klok sloeg maar ook nu bleef de bal aan de verkeerde kant van de doellijn.

Wat een dikke overwinning had moeten zijn werd een magere 0-1 winst maar uiteraard het was een overwinning en bij een overwinning horen drie punten en de zitten in de knip.
Door alle afgelastingen elders in de competitie staat SC BolswardJO 17-2 mooi boven aan en is de eerste klap een daalder/ drie punten waard