67'

Onder 17, JO17-2, 2e klasse 05

9 december 2017 11:45

huisman

Ondanks de vele afgelastingen was het een versterkt JO17-2 wat in Witmarsum op het kunstgrasveld aantrad tegen Mulier JO17-1.
De meeste jongens kennen de tegenstanders veelal van school en onderweg werd er smakelijke verhalen verteld hoe de heren het dachten het er van af te brengen.
In het kader van 1 selectie en de afgelasting van JO 17-1 betrad JO 17-2 deze wedstrijd met een geheel nieuwe formatie. Auke jan, Luuk, Simon, Jesse en lars maakten bij afwezigheid door blessures van Stan en Stijn de JO 17-2 selectie weer compleet. Samen met de strjders van het eerste uur Almar, Jimte ,Xander, Daan, Chris , Hylke, Lucas, Yordi en Jordi bestond het team voor het eerst deze competitie uit 14 spelers. Deze luxe had ik nog niet gehad deze competititie en was bijna onwennig om zoveel spelers in de kleedkamer te hebben...
Na het 1e fluitsignaal trokken de Bolswarders ten strijde en gingen vol in de aanval Het duurde toch nog tot de 8e min voor het eerste doelpunt van Bolsward op het scorebord stond. Na de 0-1 sloop er een soort van gemakzucht in het team.
De spelers hadden echt zoiets van komt wel goed joh.... Dat Witmarsum hier anders over dacht bleek al snel want de 1-1  en de 2-1 achterstand stond snel op het scorebord en het duurde zeker nog tot de 35e minuut tot de gelijkmaker en tevens ruststand op de ledverlchting zichtbaar was,

In de kleedkamer hadden de heren van Bolsward gelukkig ook zelf het besef dat het beter moest in de 2e helft.
Je  hoopt dan als trainer dat je praatje dat je geeft een effect zal hebben na de rust. Maar dat het na 8 seconden na het  fluitsignaal voor de start van de 2e helft je team al op voorsprong staat  ja daar droom je als trainer alleen maar van.

De omzettingen in de rust en het besef bij de boys dat de eerste helft prut was zorgden ervoor dat de met regelmaat van de klok een eindstand van 2-7 op het scorebord werd getoverd.
Ondanks het fysiek harde spel van Mulier was het team uit Bolsward ver weg een maatje te groot. Kans op kans werd er gecreeerd en als ik alle 100% kansen als doelpunt had mogen aanmerken waren er zeker dubbele cijfers tevoorschijn gekomen.
Afgekeurd doelpunt voor vermeend buitenspel, Vier keer lat en paal geraakt en dan nog een hand vol onmogelijke reddingen van de Witmarsumer keeper.

Maar ach als trainer en coach moet je na het vertoonde spel van de 2e helft gewoon tevreden zijn en de spelers een compliment geven dat ze de 2e helft zo goed hebben opgepakt.

Volgende week nog een wedstrijd in het kader van het bekertoernooi en sluit JO 17 2 de najaarscompetitie af als een goeie middenmoter.