JO 17-2 onterecht uit de beker geknikkerd.

SJO Feanstars JO17-2

Groep 2 01

16 december 2017 14:30

Opstelling

Hoe zuur is het als je 75  minuten van de 80 te spelen minuten sterker bent dan de tegenstander en toch met 0-5 verliest.

Bolsward begon rommelig aan de wedstrijd maar nam gaande weg de eerste helft het heft in handen. Tot aan de 16 werd er leuk gevoetbald maar ja de spelregels zijn nu eenmaal zo dat de bal achter de keeper in het net moet en dat vergaten we even deze koude middag.....
Uit het niets scoorde Feanstars in de laatse sec voor rust een doelpunt.... shit balen had gehoopt op 0-0 ruststand maar nu stonden we mooi met 0-1 achter. In de kleedkamer was er geen man overboord we waren immers de beter voetballende ploeg en scoren zouden we vast wel doen. Omzetting gedaan in de opstelling en hopen dat de gelijkmaker snel gescoord zou worden.

De Feanstars grepen deze wedstrijd aan om hun seizoen te redden want ze gingen er vol in wat twee keer op tijdstraf en gele kaart kwam te staan.
Ondanks de protesten van het meegereidsde publiek van de tegenstanders die zich luidrustig langs de zijlijn roerden bleef de jonge scheidsrechter IJdema bij zijn beslissingen. ( Heel goed gedaan want wat hij allemaal naar zijn hoofd geslingerd kreeg was verre van respectvol. Geef het je te doen als knaap van 16 jaar een wedstrijd te leiden van leeftijdsgenoten...  Hij zal best ook foutjes gemaakt hebben met zijn beslisingen maar ik vind het knap dat SC Bolsward deze jongens de kans kans geeft om uit te groeien tot goeie scheidsrechters.. Klasse gedaan jongen)

Het scoren bij Bolsward was deze middag een probleem en op een paar halve kansen en schoten na was het Feanstars die uit counters scoorden  in de 60 min viel de 0-2 en een halve minuut later de 0-3. De wedstrijd was gespeeld dat er nog een pengel voor hands werd gegeven in de 40 min en in de 41e min de 0-5 viel was leuk voor de tegenstander maar deed niets aan de inzet en spelbeleving van Bolsward af.
Zwaar onterechte en een vertekende uitslag maar ach ik had er meer moeite mee gehad als het 0-1 was gebleven door in de laaste sec voor rust zo'n frommel goal tegen te krijgen Nu was het dan 0-5 en weet je dat  je te weinig hebt gescoord.

Het is winterstop en terug kijkend op de najaarscompetitie mag je als trainer/Leider zeggen dat er iets meer in had gezeten. Een aantal wedstrijden hebben we het laten liggen net als in deze wedstrijd maar ach februari 2018 gaan we wederom opnieuw van start met de Voorjaarscompetitie en gaan we voor de promotieklas want 1e klas moet voor dit team haalbaar zijn.

Wens ik jullie allen een prettige vakantie en zien we elkaar januari terug op de training...