Onder 17, JO17-2, 2e klasse 05

18 november 2017 12:15

A . Luinenburg

Opstelling

Als je niet scherp en geconcentreerd aan een wedstrijd begint sta je binnen 10 minuten met 0-2 achter.... Ik moet toegeven 2 hele goed uitgespeelde aanvallen van Zeerobben en ook keurig afgemaakt dat wel. Na de 0-2 begon Bolsward grip te krijgen op de wedstrijd en kreeg door de combinatievoetbal zelfs kansen...
In de 20e min een goeie aanval van Bolsward over links,  voorzet en spits loopt er alleen maar tegen aan en tekend de 1-2 aan zo simpel als het maar kan.  Vlak voor rust kwam Zeerobben nog op 1-3 door een uitgespeelde counter en wederom goed afgemaakt door de hun spits.

Bolsward begon de 2e helft vol op de aanval op zich niet verkeerd maar door onnodig balverlies op het middenveld counterde Zeerobben naar de 1-4, 1-5-, 1 -6, 1-7, 1-8 Hierbij moet gezegd worden dat onze keeper  bij zeker 4 doelpunten ze ook  wel een handje heeft geholpen door niks te doen.  Bolsward had de 2e helft ongeveer 65% bal bezit en door goed combinatie spel ook nu vollop kansen gehad.
Maar een kans is nog geen doelpunt, Scoren is en blijft het afmaken van een kans,  maar als je voor open goal over schiet ja wil je dan wel scoren?????
Zeerobben wachte rustig tot het mddenvelders de bal verspeelden en met een steeds weer een snelle counter de bal achter de keeper neer legden kortom Bolsward15 kansen 1 doelpunt,  Zeerobben 8 kansen met even zoveel doelpunten.

Kortom Bolsward is in een les countervoetbal door Zeerobben deze wedstrijd afgedroogd,  uitgekepen en weggegooid. zonde had niet gehoeven. Momenten in de wedstrijd was Bolsward de betere ploeg maar ja de effectiviteit was veel te laag deze middag.
Jammer hierdoor is de vierde plaats en een plaats in de promotiepoule ver uit het zicht verdwenen maar zoals zo vaak gezegd de bal is rond en we hebben nog een viertal wedstrijden te gaan.