Onder 17, JO17-2, 2e klasse 05

4 november 2017 10:30

J Ykema

Opstelling SC Bolsward JO17-2

Zatedag 4 november vertrokken 11 fitte spelers naar Sexbierum om daar tegen de plaatselijke voetbalclub AVC aan te treden. Dat je dan via Harlingen moet rijden is bekend maar dat je in Harlingen de weg kwijt kan raken is toch appart.

Als je binnen 5 minuten op een 0-2 voorsprong staat mag je hopen op een gemakkelijke pot voetbal en schep je de verwachting dat er wederom een monsterscore aan zit te komen.
Hoe anders verliep deze wedstrijd ,,,,
Bolsward had het niet echt moeilijk deze wedstrijd maar de monstercore werd de monsterscore van de gemiste kansen. Wel geteld 10 opgelegde kansen werder gemist. Gelukkig kwamen de kansen uit oogstrelende aanvallen waar de mee gereisde suporters van konden genieten.
AVC speelde deze morgen en zeker de eerste helft niet echt heel veel minder dan Bolsward. Het kwam met countervoetbal tot 1-2 en bleef tot aan de 1-3 hoop houden op meer. In de 50e minuut gaf daan bijna letterlijk het genade schot en knalde de bal droog achter de keeper. AVC gaf het een beetje op en Bolsward was heer en meester op het veld de 1-4 tevens eind uitslag was ook zeer terecht en had gezien de  100 % kansen die ze kregen vele malen hoger kunnen zijn. Maar ach om te scoren moet je eerst kansen creeren en dat dit dan ook door mooi combinatie voetbal gebeurd stemt tot tevredenheid.
Liever 3 wedstrijden met 1-4 winnen dan 1 met 1-12 is mijn motto dan ook.

As zaterdag wacht een heel andere tegenstander. Dan moet er in en tegen Workum worden gespeeld en als de uitslag gelijk is aan deze ga ik jullie meenemen naar de Pizeria.