5 - 1

ONS Sneek 4

Mannen, 4, 5e klasse J

10 maart 2018 14:30

Na een weekend zonder voetbal speelden wij afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen ONS uit Sneek. Woensdag had Markus nog gezegd dat de kans niet zo groot was dat de wedstrijd door zou gaan en dus wisten we vanaf toen dat we de wei in mochten. Nog zonder Martijn, helaas voor hem kwam deze wedstrijd nog even te vroeg. En ook zonder onze talisman Wilem-Jan, die verkeerde prioriteiten had gesteld, maar voor deze ene keer wordt vergeven. Daar stond tegenover dat Kenneth wel weer van de partij was. Om 14:30 werd er op een heerlijke zaterdagmiddag afgetrapt.

We begonnen uiteraard met Piet in de goal, Sjoerd en Mathijs op de backs en het centrale duo bestond dit keer uit Paul en Hendrik. Met Mark en Perry in de controle mocht Bernard zich weer uitleven op 10. Michel mocht beginnen in de spits en hij werd geflankeerd door Henk en Sylvan. Jeljer, Kenneth en Peter begonnen op de bank. In het begin van de wedstrijd verliep het allemaal nog wat stroef. We speelden op het RES-veld en dat was niet al te best. Echt kansen creëren was nog niet gelukt toen we een vrije trap op een metertje of 20 van de goal kregen. Het was tijdens de warming up meerdere spelers opgevallen dat hun keeper een allesbehalve betrouwbare sluitpost was. Hij liet de vrije trap van Bernard inderdaad los en Michel was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Zoals te doen gebruikelijk gingen we hierna iets makkelijker voetballen. ONS kwam niet verder dan een paar minieme plaagstootjes. Na een minuutje of 20 was het dit keer de beurt aan Mark om in de schijnwerpers te staan. Via goed combinatiespel werd hij alleen voor de keeper gezet en mocht hij van een meter of 15 in volledige vrijheid aanleggen. Mark heeft de rare gewoonte ontwikkelt om alleen via de binnenkant van de paal te willen scoren. En ere wie ere toekomt, hij kwam er heel dichtbij. Maar wel vol op de paal en dus heeft hij zich in een illuster rijtje geschoten. Gelukkig voor Mark waren de missers van Perry in IJlst en Bernard in Oosterend nog lachwekkender. Na een klein half uurtje spelen liet Bernard de 2-0 aantekenen. Hij mocht wederom een vrije trap van vlak buiten de 16 nemen en zijn schot was de keeper te machtig. 10 minuten voor rust wist Sylvan na een uitstekende individuele actie ook nog de 3-0 te maken. Achterin waren de zaakjes inmiddels goed op orde en dus had Piet weer een makkelijke middag. Verder viel het op dat Henk een uitstekende eerste helft/wedstrijd speelde en zijn stijgende lijn daarmee een goed vervolg gaf.

Zonder heel goed te spelen was de wedstrijd inmiddels in de tas. Markus en Jiers waakten voor verslapping en voerden dan ook 3 wissels door. Jeljer kwam in de ploeg voor Paul, Mark moest zijn misser duur bekopen en werd vervangen door Kenneth en Peter verving Sylvan in de voorhoede.

In de 2e helft werden meer kansen gecreëerd dan in de eerste. Allereerst was er een goede kans voor Michel maar helaas kon hij zijn schot niet goed drukken en dus ging de bal over het doel. Kort daarna kreeg Peter de bal toegespeeld van Bernard. Hij besloot het maar eens te wagen van ruim 20 meter en tot zijn en ieders vreugde ging de bal binnen. Zo stond het na een uur spelen 4-0. Er werd ons helaas een naar alle waarschijnlijkheid 100% doelpunt ontnomen door de scheidsrechter. Michel stond inderdaad buitenspel maar Bernard kwam van eigen helft en dus had er niet gefloten moeten worden. Zoiets kan gebeuren maar het blijft altijd zuur. En toen kwam de mooiste aanval van de middag. De bal werd uit onze eigen 16 weg geroeid en Michel kon de bal opvangen op de tits. Hij speelde de bal goed door naar Perry en deze had een sublieme steekpass in huis. Peter rook zijn kans en omdat hij uistekend doorzette kwam hij net iets eerder dan de keeper bij de bal en kreeg hem in de kluts mee zodat hij de bal binnen kon wandelen voor zijn 2e. Vervolgens was er eventjes lichtzinnigheid en omdat Piet ook nog genakt werd door een polletje viel pardoes de 5-1 binnen. SCB kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het doel en nadat Michel op knullige wijze een kans om zeep hielp gaf hij de bal vervolgens voor op Kenneth. Helaas kon onze Noorse Bultrug zijn voet net niet goed tegen de bal krijgen en dus floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

En zo zijn we weer een stapje dichterbij het kampioenschap. Komende week zijn we helaas weer vrij. Daarna volgt een serie uitwedstrijden en dan hopen wij op 21 april te bewerkstelligen wat wij begin december bedacht en geplant hebben. Boze tongen beweren dat wij hierdoor misschien wel zouden bezwijken onder 'de druk', maar die mensen mogen hun oogkleppen nu wel af doen:)

Een echte Man of the Match was er niet en dus dragen we deze overwinning op aan het collectief!

In onderstaand filmpje is een klein stukje te zien van de indoctrinatie die wij elke keer weer te verwerken krijgen. Met een gastoptreden van onze grote vriend Silvan Hubbard