Makkum 4

Mannen, 4, 5e klasse J

28 oktober 2017 14:30

Opstelling

Afgelopen zaterdag speelden wij de thuiswedstrijd tegen Makkum 4. Een ploeg die vorig seizoen kampioen werd in een klasse lager. Er waren nogal wat afwezigen, de ene lag op het strand in Curaçao en krijgt een nieuwe schoorsteen, de ander moet daar straks doorheen om pakjes te brengen en zo waren er nog wel een paar. Vandaar dat gastspeler Teun aan de wedstrijdselectie werd toegevoegd.

Scheidsrechter Ate Hogeboom floot voor de aftrap van de wedstrijd en zonder dat een speler van ons überhaupt de bal geraakt had lag hij al bij ons in het mandje. Gelukkig nog tijd zat om de schade te repareren. Behoudens deze 'aanval' is Makkum niet meer in de buurt van Piet geweest de eerste helft. De thuisploeg voerde de druk op en dit resulteerde uiteindelijk dan ook in de gelijkmaker. Michel deelde eerst een panna uit op de achterlijn, om vervolgens een lage voorzet te geven. Martijn was er als de kippen bij en tikte simpel de 1-1 binnen. SCB ging vervolgens bevlogen op zoek naar de voorsprong en wederom bracht Michel soelaas. Het schijnt dus dat hij iedereen op het veld in de luren legde met zijn overstapje, terwijl de jongeman op zijn allereerste training al had laten zien deze move in zijn arsenaal te hebben! Boze tongen beweren dat de sierlijke aanvaller struikelde, maar niets is minder waar. Hoe dan ook, Willem-Jan kon zo doorlopen en de 2-1 binnenschuiven. SCB drukte door en na een uitstekende actie van Martijn stond Willem-Jan alweer alleen voor de keeper en daar wist hij deze keer wel raad mee. De vlieger 'Willem-Jan alleen op de keeper is 100% goal' gaat helaas niet op voor hem:P maar wat zijn we blij dat hij erbij is gekomen. Met een 3-1 voorsprong gingen we aan de thee.

Henk werd in de rust gewisseld en werd vervangen door Teun. Henk had een uitstekende 1e helft gespeeld op de linksback en was foutloos. Het is zonde dat de kranten dit niet willen plaatsen want dit nieuwsfeit had echt wel in de krant gemogen. Sylvan verving de ongelukkig spelende Peter. Gelukkig wist deze dat Michel er nog in stond en dat hij weldra het veld weer in zou mogen. De ploeg werd op scherp gezet door Markus en Jiers en zo begonnen we aan de 2e helft.

Daarin was Makkum 4 rijp voor de slacht. Kans na kans werd om zeep geholpen of niet goed uitgespeeld. Willem-Jan was nog zo beduusd van het fabelachtige overstapje van Michel zodat Sylvan en diezelfde Michel voor Willem-Jan-Lul meeliepen. Na dit meelopen was het pijpje bij Michel aardig leeg(na 10 minuten ook al) en kwam Peter weer terug in het veld. Na amper een paar minuten wist hij al te scoren en zo werd de stand 4-1. Vervolgens werd de thuisploeg iets te gemakzuchtig. Er werden nog een handvol kansen gemist en dan zul je altijd zien dat de bal er aan de andere kant wel ingaat. Niks aan de hand zou je zeggen, maar zoals wel vaker lieten wij ons weer eventjes volledig het kaas van het brood eten. Gelukkig wist Martijn een minuut na de aansluitingstreffer van Makkum er nog een doelpuntje bij te prikken, zodat de eindstand op 5-3 werd bepaald. De 3 punten bleven zo dus in de Hanzestad. Wel gaan we meer trainen op voorzetten en afwerken, want man man man wat zijn er een kansen gemist in de 2e helft.

Eind goed al goed, komend weekend staat de topper tegen ONS op het programma. Om 12:30 zetten wij onze jacht voort in Snitchki!