4 - 1

HJSC 2

Mannen, 4, 5e klasse J

16 december 2017 14:30

Zaterdag 16 december stond voor ons de laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft op het programma. Dit was een inhaalwedstrijd. Die zijn altijd gevaarlijk tegen bepaalde teams, gelukkig viel het deze keer wel mee. Wij hadden er eigenlijk niet op gerekend dat de wedstrijd door zou gaan, maar waren maar wat blij toen dit wel het geval was. Kenneth Nauta en Arjen de Boer zitten nog steeds in de lappenmand, en Peter is daar eventjes bijgekomen. Wij waren inmiddels bijgekomen van het feit dat Peter dus niet ging trouwen van de week. Voor de rest had de technische staf een fitte wedstrijdselectie. Piet was er niet bij en dus stond Arnvin onder de lat.

Zoals gebruikelijk werd er om 14:30 afgetrapt. Arnvin dus in de goal, en in de verdediging Sjoerd, Jeljer, Matthew en Mathijs. Op het middenveld stonden Perry en Willem-Jan in de controle, met Bernard daarvoor op 10. Sylvan en Michel waren weer de vleugelflitsers, met Martijn in de spits. De bank werd verwarmd door Hendrik, Henk en Paul. Het was een zwaar veld en we kwamen maar moeizaam in ons spel. HJSC deed goed mee en kreeg in de 1e helft een karrenvracht aan corners. Daar werden ze niet heel gevaarlijk mee. De thuisploeg kwam niet veel verder dan een paar schoten van afstand. Bernard kreeg de grootste kans toen hij 1 op 1 kwam met de keeper. Een abc'tje over het algemeen, maar dit keer wist de doelman redding te brengen. Omdat ook Arnvin als overwinnaar uit een 1 tegen 1 situatie kwam gingen we rusten met de brilstand.

In die rust staken we de koppen even goed bij elkaar. We hadden nog 45 minuten om de eerste seizoenshelft waardig af te sluiten. Wissels werden in 1e instantie nog niet toegepast.

In de 2e helft zou het niet lang duren voordat we op voorsprong kwamen. Helaas voorkwam de keeper dat Martijn de bal simpel kon binnentikken, en ook Sylvan liet de mogelijkheid op 1-0 liggen. Bernard deed dat gelukkig niet en zo kwamen we terecht op voorsprong. Hommerts was amper bekomen van de 1-0 toen de 2-0 al op het scorebord werd gezet. Dit keer kreeg Martijn de intikker op een presenteerblaadje en zoals zo vaak dit seizoen tikte hij de bal ook binnen. Michel speelde niet zo best en was maar weer eens een schande voor het nummer dat hij droeg. Hij werd dan ook na een uur gewisseld en 'vriendenteamguru' Henk kwam voor hem in de plaats. Paul kwam in de ploeg voor Matthew en Hendrik kwam Sjoerd vervangen. Hendrik wisselde van kant met Mathijs omdat onze Benjamin een klein beetje sneller is. Een heel klein beetje maar. De spits van HJSC was ook snel, en daarbij ook nog eens heel behendig met de bal. Dit ging Jeljer even boven de pet en dus maaide hij de arme ziel maar neer. De scheidsrechter kende een penalty toe en deze werd benut. Arnvin zat in de goede hoek maar kon helaas zijn hand net niet voldoende achter de bal krijgen. Maar zoals bekend raken wij hier niet meer van in de war. Nog geen 5 minuten later bracht Bernard het verschil weer op 2. Met een heerlijke dropper in de lange hoek liet hij de doelman kansloos. De 3 punten zouden niet meer in gevaar komen, en vlak voor tijd wandelde Willem-Jan vrolijk door het middenveld en ook hij liet de keeper kansloos. Daarmee kwam de eindstand op 4-1.

En zo werd de 1e seizoenshelft afgesloten. Na 10 wedstrijden hebben wij 8 keer gewonnen, 1 keer gelijk gespeeld en ook 1 keer verloren. We scoren gemiddeld 4 keer per wedstrijd maar krijgen er ook gemiddeld 2 tegen. Alle andere ploegen hebben minimaal nog 2 inhaalwedstrijd ten opzichte van ons te goed, maar we staan er heel goed voor. Dit werd eerst gevierd in de kantine, daarna zijn we wezen wokken. Jiers keek over Rio en zag dat het goed was.

Man of the Match: Willem-Jan Postma!