SC Bolsward 4

Mannen, 4, 5e klasse J

14 oktober 2017 12:15

Opstelling SC Bolsward 4

Zaterdag 14 oktober stond voor ons de uitwedstrijd tegen Sleat 2 op het programma. Een stugge ploeg waar wij altijd spannende wedstrijden tegen spelen. Piet Miedema stond onder de lat, de verdediging werd gevormd door Sjoerd Kruisinga, Jeljer Bekema, Paul Hubbard en Mathijs Albersen. Het middenveld bestond uit Perry Veenstra, Mark Zijlstra en Willem-Jan Postma. Henk Zwaagstra begon als linksbuiten, Sylvan Hogeboom als rechtsbuiten en Martijn Harman in de spits. Bernard IJdema, Hendrik Smith en Michel Postma begonnen op de bank. Ook waren er 3 fans mee, vaste supporter Arjen de Boer en een stelletje uit Canada die bevriend zijn met Canadian Boy Smith. SCB4 will go all over the world!

Onder heerlijke omstandigheden werd er om 12:15 afgetrapt. Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd. De ruimtes waren klein waardoor goed voetballen erg moeilijk was. De enige briljante actie in de 1e 20 minuten moet het fluitje van Bernard zijn geweest. Met een sublieme timing wist hij 22 man doen stilstaan vol verwarring, een prachtig moment. Kort daarna kreeg SCB een hoekschop aan de linkerkant. Willem-Jan gaf de voorzet en Martijn liet een uitstekend spitsengoaltje aantekenen. Vlak voor rust was er nog een goede mogelijkheid om een doelpunt te maken voor de zwarthemden, Mathijs haalde keurig de achterlijn maar helaas ging zijn voorzet achter drie inlopende mannen langs. Zodoende gingen we dus met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de rust werden complimenten uitgedeeld. verdedigend stond het namelijk uitstekend deze wedstrijd. Canadian Smith kwam erin voor Henk en Bernard kwam in de ploeg voor Perry. Na een half uur spelen was Michel de ongelukkig spelende Sylvan al komen vervangen.

SCB begon goed aan de 2e helft. Er werd steeds makkelijker gecombineerd en zo kwamen er al gauw een paar kleine kansjes. Eentje daarvan was wederom wel besteed aan Martijn die keurig binnenschoot na een fraai steekpassje van Bernard. Deze goal werkte bevrijdend. De bal ging rustig van voet naar voet en er leek niets aan de hand. Totdat plotseling de bal ingeleverd werd door Piet. Een miscommunicatie lag hier aan ten grondslag maar daar had de speler van Sleat geen boodschap aan zodat het ineens 1-2 stond en Sleat weer terug was in de wedstrijd. De druk op onze goal werd steeds groter en mede dankzij een uitstekende ingreep van Piet wisten ze niet te scoren. In de tegenaanval lieten we meerdere kansen onbenut om de wedstrijd te beslissen. De vrucht van een heerlijke combinatie tussen Mark en Michel kon net niet afgerond worden door Martijn. Gelukkig schoot de spits van Sleat na een uitstekende aanval vlak voor tijd de bal net naast het doel, waardoor de overwinning een feit was.

De juiste reactie na de zeperd van vorige week, met z'n allen hebben we de 3 punten over de streep getrokken door te vechten voor elke centimeter. Komend weekend zijn we vrij. Op 28 oktober vervolgen wij onze jacht met een thuiswedstrijd tegen Makkum 4.