1 - 1

SC Bolsward 4

Mannen, 4, 5e klasse J

3 februari 2018 12:45

Zaterdag 3 februari was de winterstop eindelijk voorbij. Voor ons stond er meteen een zware wedstrijd op het programma in Idskenhuizen. Vorige week had VVI gewonnen van IJVC en dus waren we gewaarschuwd. Enige afwezige was Mathijs omdat zijn familie zo nodig in Limburg moet wonen. Voor Hendrik kwam het duel iets te vroeg maar naar verluidt hervat onze sugar daddy woensdag weer de training. Coach Markus was weer eens een weekendje weg, gelukkig was hij deze keer wel tijdig op de hoogte.

Zoals gebruikelijk stond Piet op de goal, en werd de verdediging gevormd door linksback Sjoerd, centraal duo Paul en Jeljer en gelegenheidsrechtsback Kenneth. Mark stond in de controle samen met Willem-Jan en Bernard uiteraard op 10. Martijn stond in de spits en werd geflankeerd door Sylvan en Michel. Jiers was de avond ervoor bij Cambuur geweest, maar daar was het geloof ik niet bij gebleven. De kater had tot gevolg dat we een meer terughoudende tactiek hanteerden. Schijtbakkenvoetbal heet dat dus tegenwoordig. Al moet gezegd worden dat de tegenstander nul aanvallende intenties had de 1e helft. Toch kwamen we al vlug op voorsprong. Sylvan had een uitstekende actie in huis en zijn voorzet die daarop volgde werd licht getoucheerd en viel prompt via de binnenkant van de paal binnen. Achterin werd vervolgens rustig op balbezit gespeeld. VVI vond dit blijkbaar wel prima en hun spits verzoop voorin. Dit had wel tot gevolg dat we maar moeizaam tot kansen kwamen deze wedstrijd. Sylvan kreeg er nog eentje maar helaas ging hij wederom voor de voorzet, hij was alleen vergeten dat Martijn en Michel niet zo snel zijn als hij. Zodoende gingen we met een 0-1 voorsprong de rust in.

Daar werd besloten om nog niet te gaan wisselen. Henk had inmiddels gezelschap gekregen op de bank van Perry en Peter die vanwege hun werk er de 2e helft pas bijkwamen.

In die 2e helft kregen we wat meer kansen, maar kreeg langzaam maar zeker VVI de overhand. Willem-Jan liep zich vast op de keeper en raakte de bal niet lekker bij een schot van een meter of 20. Ook Bernard kreeg een kansje, maar de beste kans was toch voor Martijn. Hij kopte de bal goed tegendraads in maar helaas ook naast het doel. Peter viel in voor Michel, Sylvan werd vervangen door Henk en voor wie Perry in het veld kwam weet ik niet meer. Piet had het in de 2e helft een stuk drukker maar hij keepte een uitstekende wedstrijd. Intussen had VVI ook een paar wissels toegepast en daar werden ze absoluut niet minder van. Vooral de nieuwe rechtsbuiten was een goede speler. Hij kwam een aantal keer gevaarlijk door over de zijkant en vlak voor tijd leverde dat een doelpunt op. Een kanonskogel van de rechtsbuiten in de korte hoek en Piet was verslagen. Hierna was er geen tijd genoeg meer om nog iets te forceren en dus werd de eindstand 1-1.

Best wel zuur zo vlak voor tijd. Maar uiteindelijk ook gewoon een prima punt in de 1e wedstrijd na de winterstop. Het zal ons niet aan komen waaien en dat is ook wel zo prettig. Komende zaterdag spelen wij een thuiswedstrijd tegen Sleat 2. Om 14:30 vervolgen wij onverstoorbaar onze weg en u bent van harte welkom om ons aan te moedigen. Voor je het weet is het te laat...