Bolsward jo 17-2 overwint in de beker....

SC Bolsward JO17-2

Onder 17, JO17-2, Groep 2 36

27 september 2017 18:30

Opstelling SC Bolsward JO17-2

Na de eerste bekerwedstrijd tegen Franeker te hebben gewonnen was het woensdagavond te halen in Sneek bij LSC.

Met een fitte en voltalige selektie werd er afgereisd naar Sneek. waar we zoals altijd warm werden ontvangen alleen jammer dat ook hier de kantine was gesloten..... Geen koffie dus....

Omkleden en starten met de warming up,  korte wedstrijd bespreking en het doornemen van de opstelling. De beroemde 4-2-3-1 varriant werd net als tegenFranker weer uit de hoge hoed getoverd en ook ditmaal liep het als een treintje....
Bolsward domineerde het spel alleen de laatste pass en afronden was het grootste probleem.

Er werd hard gewerkt op het middenveld alleen hadden er meer duels gewonnen moeten worden.
35e min pikte Louis de bal op het middenveld op en al stuikelend over zijn eigen trucendoos lepelde hij de bal langs de keeper verdiende 0-1 voorsprong.
In de rust wat omzettinigen gedaan en 2 verse krachten ingebracht en weer op verzoek van de speler terug naar het 4-4-2 systeem
(omdat in de variant wel erg hard gewerkt moest worden door de middenvelders )

Met snelle Menno voorin en Louis  in de punt van de aanval starten we zoals we de eerste helft eindigden... Bal rondspelen en loeren op de langen Bal

Niet iedere omzetting is een succes. LSC Kreeg meer grip op de wedstrijd en drukte de verdedigers verder naar achteren en kregen kansen. De  1-1 was dan ook niet geheel onverwacht. Vrije man op middenveld schoot de bal prima in de kruising.

We waren weer wakker en de druk moest er weer op. Meer gebruik maken van de snelheid voorin. 6 minuten na de gelijkmaker gaf jordi een prima steekkpas en menno gaf gas en schoof de bal langs de keeper 1-2...... yes de overwinning was nabij

LSC gaf  niet op en gooide alles wat ze hadden in de strijd. Creerden een handvol kansen waar ze slordig mee omgingen. Ondertussen was het Bolsward wat de bal keer op keer weg kon werken door hard werken . Dit resulteerde in vaak wisselen om de spelers even op adem te laten komen en het was de laatste 5 min meer en meer LSC dat aanvalde maar de keeper hield goed stand en Na het laatste fluitsignaal was het dan ook meer dan een vediende overwinning voor Bolsward.

Klasse mannen goed gewerkt. Dit betekend dat we  een ronde verder zijn.... En wie weet