55'
... (schot)

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 1e klasse 08

6 mei 2017 10:30

Sc Bolsward MO13-1                     -              Vv Blauw Wit 34 MO13-1             06-05-2017

Wat een “wedstrijd” vandaag in Bolsward, twee keer 30 minuten vol overgave van beide kanten om  de drie punten binnen te halen,  Blauw Wit staat dan wel niet hoog op de ranglijst, voor ons “Sc Bolsward MO13-1” is het een moeilijk te bespelen tegenstander. Een keer wonnen we en we speelden twee keer gelijk, vandaag en eigenlijk alle wedstrijden gaat het om de winst, want LSC waar we samen mee bovenaan staan laat ook geen punten liggen.

Met Naomi die er al een wedstrijd op had zitten op doel en Emy en Lieve daarvoor, Merel op linksachter en Irene achter op rechts stond de achter hoede als een huis, dit kwam neer op twee goede achterhoedes want Blauw Wit had het achter ook goed voor elkaar, wij toch weer veel op de helft van de tegenstander, waar Elvera, Marit B een paar keer de diepte instuurde mooie voorzetten volgden, maar de spitsen Nynke en Jidou kwamen teenlengtes te kort.

Joukje sleurend als van haar gewoon, schoot van links maar via de keeper en de paal stuit de bal het veld weer in, Fimke schiet voorlangs, na een mooie aanval waar Marit D de bal bij Nynke krijgt, dacht ik de bal verdwijnt in het linker kruis maar de keeper pakt de bal knap 0-0 met de rust er moest nog meer energie in de wedstrijd.

Dus na de limonade alles uit de kast, Elbrich kaatst de bal op Emy, een lange rush van eigen helft volgt, Emy passeert twee a drie tegenstanders en haalt hard uit, het lage schot wordt door de keepster gekeerd, maar de toon was gezet, met Elbrich erbij op het middenveld kreeg Fimke wat meer lucht, Blauw Wit heeft het geweten, meisje voorbij het strafschopgebied binnen en verwoestend hard schiet Fimke diagonaal de 1-0 bij de tweede paal hoog binnen.

Blauw Wit was even van de kook, wij maakten hier knap gebruik van ons middenveld weet de bal bij Nynke te krijgen, Nynke is niet van de bal te krijgen en schiet beheerst de 2-0 binnen. Kat in’t bakkie denk je dan, maar de krachten waren bij ons een beetje op, aanvallend voetbal vraagt conditie, Blauw Wit kwam tegen het eind toch in de buurt van Naomi haar domein, een beetje paniekerig geven we zomaar een hoekschop weg, de bal gaat langs alle benen in het strafschop gebied en komt voor de benen van de links half van Blauw Wit en zomaar verdwijnt de bal in ons doel 2-1, de laatste minuten was het billenknijpen maar we sleepten de drie punten over de streep.

Woensdag om 19.30 uur spelen we uit tegen LSC MO13-1.