Kiestra, S.

Opstelling

De tweede bekerronde van het seizoen.

Eerste helft:

VC Trynwalden JO15-1? Een team uit het hoge noorden van Fryslân. Bolsward deed niets onder voor de tegenpartij. Er werd prima gevoetbald en de kansen kwamen wel. En dan die “maar” in de koptekst. Met “maar” wordt bedoeld: De vele kansen werden niet benut. De hele wedstrijd niet minder, met vlagen zelfs beter, en dan zo maar met 0 – 2 achter. Verdedigend ging het niet helemaal foutloos in deze periode van de wedstrijd. Toch kwam in de loop van de eerste helft de hoop terug. Doordat er met een fantastische opzet van een aanval en met een uitstekend schot de stand weer op 1 – 2 werd gebracht. Daarna was het alleen maar over links en rechts aanvallen van Bolsward. De bal kwam tot de achterlijn en/of zestienmetergebied. Maar, daar was ie weer, werd helaas niet afgemaakt. Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Trynwalden de bal op rechts. Op links stond zo maar een speler vrij. Hij kreeg de bal en scoorde met een lob over de keeper de ruststand 1 – 3.

Tweede helft:

Al met al niet onoverkomelijk om de wedstrijd toch nog positief af te sluiten. Zo begonnen de spelers aan de tweede helft. Wederom volop in de aanval. Er werd heel veel gevoetbald op de helft van de tegenpartij. Maar, daar was ie weer, het balletje rond over het veld en ging van voet tot voet. De kansen waren  best wel van dien aard dat een doelpunt gemaakt had kunnen worden. En zoals je dan vaak ziet rolde er, totaal uit het niets, bij Bolsward een bal in het doel. 1 – 4. Één op één achterin en met extra stootkracht voorin moest het tij nog enigszins worden gekeerd. Maar, …., nee het lukte vandaag niet. Het doel van Trynwalden werd regelmatig gevonden. De ballen werden goed tegengehouden. Bolsward verliest en is uit de bekercompetitie. Eindstand 1 – 4.

Vervolg:

Zaterdag 29 oktober 2016 speelt SC BOLSWARD JO15-1 de achtste competitiewedstrijd uit tegen Flevo Boys JO15-3.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de competitie.