Onbekend

Opstelling

De vijftiende competitiewedstrijd van het seizoen.

Eerste helft:

Er was van begin af aan veel strijd. Positieve strijd wel te verstaan. Zowel Bolsward als Frisia kregen voldoende kansen. Frisia probeerde met veel steekballen via de buitenkanten aan te vallen. En waren een paar keer gevaarlijk voor het doel van Bolsward. Daar in tegen werd er met vlagen door Bolsward goed gespeeld. Via de verdedigers naar het middenveld. En daarna werden de aanvallers opgezocht. Het lukt net niet om de bal bij de juiste speler te krijgen. In de 20 ste minuut kreeg de rechteraanvaller van Frisia de bal en ging met de bal aan de voet in het zestienmetergebied. Hij werd zodanig gehinderd dat de scheidsrechter een strafschop gaf. De keeper dook nog wel in de goeie hoek maar de bal knalde tegen het net. 0 – 1. Bolsward pakte de wedstrijd weer goed op. Er volgden diverse pogingen om te scoren. En binnen 5 minuten stond het dan ook weer 1 – 1. Met een geweldig afstandsschot ging de bal net over de keeper. Nu was het belangrijk om de tijd tot aan de rust goed door te komen. Dat betekend dus geen doelpunten tegen krijgen. Er werd veel op het middenveld gevoetbald. Frisia probeerde alles op alles te zetten om toch nog een keer voor het doel van Bolsward te komen. In een kluts kreeg de spits van Frisia de bal en kon zo maar bij zijn directe man wegdraaien. Hij schoot met links in de uiterste hoek langs de keeper. 1 – 2. En zo gingen ze de rust in.

Tweede helft:

Er stonden bij Bolsward twee nieuwe frisse spelers in het veld. Het mooie van een grote selectie is dat het onderlinge niveauverschil niet heel groot is. Er werd de gehele tweede helft meer op de helft van de tegenstander gevoetbald. Uiteraard bleef Frisia ook met hun plaagstootjes zo nu en dan erg gevaarlijk. Er waren weer 10 minuten gespeeld toen de spits van Bolsward werd aangespeeld. Hij gebruikte zijn lichaam om de bal goed af te schermen. Kreeg een duw in het zestienmetergebied. Ook hier gaf de scheidsrechter een terechte strafschop voor. (de scheidsrechter heeft trouwens een prima wedstrijd gefloten) De bal werd geconcentreerd neergelegd. Aanloopje ……. Doelpuntje. Een zeer verdiende 2 – 2. Hierna kreeg Bolsward twee opgelegde kansen. Er had hier zeker een doelpunt moeten vallen. Maar helaas. Ook Frisia kreeg nog een dot van een mogelijkheid. Maar de keeper van Bolsward stond verschrikkelijk in de weg. En zo bleef het dan ook 2 – 2.

Vervolg:

Zaterdag 11 maart 2017 speelt SC BOLSWARD JO15-1 de zestiende competitiewedstrijd uit tegen LSC 1890 JO15-2. Aanvang van deze wedstrijd is 11:15 uur. (zie ook site www.scbolsward.nl)

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de competitie.