Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 1e klasse 02

Datum

15 oktober 2016 12:00

Accommodatie

Onbekend

SJO Broekster Walden MO13-1                                -              Sc Bolsward MO13-1                     15-10-16

Wat een asfalt daar tussen Leeuwarden en Dokkum, het zal bij de vooruitgang horen, als je de Tom Tom negeert dan rijdt het wel vlot naar Damwoude, in Damwoude waren vandaag de punten te halen, best wel grote meiden daar in de walden en het bleek ook een redelijk ingespeeld team  na een paar competitie ronden.

Wij begonnen niet erg sterk en het spel ging op en neer, niet dat we in de problemen kwamen maar re lange rit zat nog in de benen (de warming up was ook niet optimaal), Marit D wordt met een diepe bal weg stuurt, de keeper had de bal niet klem en met goed doorzetten van Marit D is in de 8e minuut toch zomaar 0-1, hierna hadden wij de wedstrijd redelijk onder controle, Elbrich lanceert Marit D met een steekpass over rechts, onze echte rechtsbuiten haalt de achterlijn en de teruggetrokken bal wordt hard door Nynke binnengeschoten 0-2.

De 0-2 achterstand zorgde voor verwarring bij de tegenstander, maar wij maakten daar onvoldoende gebruik van, ik denk dat als de keepster naast doel had gestaan dat we de bal er ook tegenaan hadden geschoten , maar we speelden wel op hun helft dus Naomi kon met pake bijpraten, Elvera onze loopster pikt de bal op, er wordt als op de training een aanval opgezet, tik naar Jildou kort diep tikje op Joukje die zo door kan lopen naar vijandelijke doel, Joukje laat onhoudbaar het net bollen een wereld doelpunt.(maar niet op TV) De 0-3 was ook de ruststand.

Ook de tweede helft wij het meest aan de bal, maar het werd er niet beter op, Broekster Walden kreeg geen vat op de wedstrijd en wij gingen er een beetje in mee, het werd drukker en drukker in het Walden strafschop gebied, we raakten de paal (en ja de Keepster) maar een afvallende bal wordt door Elvera onberispelijk binnen geschoten 0-4, even wij wat minder geconcentreerd en er wordt een hoekschop weggegeven (Hajo was er even niet bij) en zomaar verdwijnt de bal bij de tweede paal in ons doel, hu wat is dit zag je sc Bolsward denken ja 1-4, niets aan de hand maar eigenlijk mag dit niet gebeuren.

De achterhoede Irene, Emy en op links achter Merel hadden tot dan alles onder controle en dan die diepgang op links met Fimke geweldig , Lieve was weer een keer  ingeschoven op het middenveld en pikt een afvallende bal op, met de bal aan de voet stoomt ze op,keurig op tijd wordt afgegeven aan Nynke die beheerst voor 1-5 zorgt, de laatste 10  minuten was het flipperkast voetbal op de helft van Broekster Walden, ook kregen we nog een indirecte vrije trap in hun doelgebied, we deden het niet beter als PSV tegen Heerenveen.

Toch mooi weer drie punten mee terug naar Bolsward.

Volgende week doen we mee aan het NK bij Blauw Wit 34 te Leeuwarden, komende week wordt gewoon getraind.