Rouji, R.

Opstelling

De vijfentwintigste competitiewedstrijd van het seizoen.

Eerste helft:

Wederom was het vandaag er op of er onder. Er moesten nog 3 punten worden gehaald om rechtstreeks in de 1 ste klasse te blijven. SJO Oudega/HJSC/Heeg was van lange halen gauw thuis. Dit had Bolsward snel in de gaten. De coach van Bolsward zette zijn spelers na enkele minuten op de juiste posities. Hierdoor kreeg SJO Oudega/HJSC/Heeg weinig tot geen kansen die ze zelf hadden opgezet. Ze kregen wel een enorme mogelijkheid om te scoren. Maar dat was voor een heel groot gedeelte met behulp van Bolsward. Maar … het liep net goed af. Door goed te blijven voetballen werd Bolsward steeds sterker. Ook een paar leuke mogelijkheden om de score te openen. En zoals zo vele wedstrijden krijgt de tegenstander een kans en tikt deze er in. 0 – 1. Bolsward herpakte zich goed. De rust bewaren en de kansen benutten. Zo ging het dan ook gebeuren. Goed samenspel en een scherpe eindpass. Uitstekend schot en een doelpunt. 1 – 1. Het publiek genoot zichtbaar. Het ging even een poosje op en neer. Dan weer Oudega/HJSC/Heeg. En dan weer het prima voetballende team van Bolsward. Steeds als Oudega/HJSC/Heeg de speelstijl probeerde om te zetten werd Bolsward scherp neergezet door de coach. En dat lukte goed. Oudega/HJSC/Heeg kreeg verder weinig kansen in de eerste helft. Bolsward had met een paar opgelegde kansen een doelpunt moeten maken.

Tweede helft:

Weinig woorden in de rust. Alle koppies stonden op scherp. Het was dan ook Bolsward die de boventoon voerde. Dan weer over links en dan weer over rechts. Toch ontsnapte de rechtsachter van Oudega/HJSC/Heeg. Hij liep mee naar voren en stond zo vrij als een vogeltje. En met een solo kon hij zomaar een doelpunt maken. 1 -2. Weer een achterstand. Er werd nog harder gewerkt. Voor elkaar en met elkaar. Oudega/HJSC/Heeg had alleen nog maar een paar plaagstootjes. Bolsward ging goed naar voren en bleef maar duwen. De bal kwam dan ook regelmatig voor het doel van Oudega/HJSC/Heeg. Totdat de bal via, via, via het doel in ging. We noemen dat tegenwoordig een scrimmage. Een verdiende 2 – 2. Oudega/HJSC/Heeg ging weer de boel omzetten. Zij wilden ook winnen. En zagen dat ze het voetballende niet konden oplossen. Dus lange spelers naar voren en hoge ballen naar voren schieten. Hierdoor ontstond er speelruimte voor een voetballende ploeg. En met een heel mooi tikkie takkie en positiespel kwam de bal bij de spitsen. Uiteindelijk werd de bal door de linkerspits zuiver ingetikt. Van een 1 -2 achterstand naar een 3 – 2 voorsprong. En verdient. Bolsward bleef hard werken en goed voetballen. Uiteraard drukte Oudega/HJSC/Heeg nog even aan. Ze kregen in de laatste minuut een corner. Deze werd in eerste instantie weggekopt. Maar toen stonden er 4 spelers van Oudega/HJSC/Heeg helemaal vrij. Één van die vier kreeg de bal wel heel goed op de schoen. En scoorde een doelpunt die hij waarschijnlijk nooit weer maakt. Links boven in het hoekje. 3 – 3.

Bolsward heeft helaas niet gewonnen. Hierdoor wordt de laatste speelronde nog heel spannend. Bolsward staat 2 punten voor op Workum. Bij winst of gelijkspel van Bolsward, of verlies of gelijkspel van Workum, is Bolsward zeker van behoud in de eerste klasse. Als Bolsward verliest en Workum wint dan moet er door Bolsward een beslissingswedstrijd tegen Blauw Wit ’34 JO15-2 worden gespeeld.

Vervolg:

Zaterdag 20 mei 2017 speelt SC BOLSWARD JO15-1 de zesentwintigste competitiewedstrijd uit tegen Akkrum JO15-1. Aanvang van deze wedstrijd is 12:30 uur. (zie ook site www.scbolsward.nl)

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de competitie.