SC Bolsward JO15-1 scoort in de laatste minuut

Dhr. N. Oppedijk

Opstelling

De drieëntwintigste competitiewedstrijd van het seizoen.

Eerste helft:

Je kon al snel zien dat dit een spannende pot zou worden. In het begin was het Blauw Wit dat ietsje sterker was. Maar alle aanvallen konden goed worden opgevangen. Bolsward kreeg er ook zin in en begon beter te spelen. Prima voetballende oplossingen werden gezocht. Hierdoor ontstonden enkele leuke kansen. Alleen jammer dat de bal niet over de doellijn ging. Het golfde de gehele eerste helft op en neer. Beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het bleef 0 – 0.

Tweede helft:

Vanaf de aftrap had Bolsward, voor het gevoel, meer overwicht op de wedstrijd. Blauw Wit kwam niet echt aan voetballen toe. Ze probeerden het wel door meer fysiek te spelen. Dit lukte ook een paar keer. Maar kwamen niet verder dan het zestienmetergebied. Daarintegen kwam Bolsward wel steeds gevaarlijk in het strafschopgebied van Blauw Wit. Een enkele keer stond het publiek al in de juichhoudig….. Maar helaas. Door een bal snoeihard door het midden te knallen kreeg een speler van Blauw Wit de bal tegen de arm. Strafschop. De keeper had er schijnbaar zin in en hield de bal tegen. Weer jammer van de juichhouding van het thuispubliek. Niet getreurd want er moesten nog 25 minuten worden gevoetbald. Dan was het weer Blauw Wit. En dan was het weer Bolsward. Spannend, spannend. De wedstrijd duurde maar voort. Het hing in de lucht dat er een winnaar zou komen. En ja hoor. In de laatste minuut werd de bal voorgezet. Tot twee keer toe niet goed weggewerkt. Toen kwam de bal via een prima assist voor de voeten van een linkspootje. En hij schoot de bal bekeken langs de keeper in het doel. 1 – 0. Na de aftrap kwam Bolsward niet meer in gevaar. Er was zelfs nog kans op een tweede goal. Maar de spelers van SC Bolsward JO15-1 vonden een 1 – 0 overwinning ook wel voldoende.

Vervolg:

Zaterdag 6 mei 2017 speelt SC BOLSWARD JO15-1 de vierentwintigste competitiewedstrijd uit tegen Leeuwarder Zwaluwen JO15-1. Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur. (zie ook site www.scbolsward.nl)

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de competitie.