P. Ferwerda

Opstelling

De negentiende competitiewedstrijd van het seizoen.

Eerste helft:

Heerlijk weer. Lekker vroeg. Twaalf fitte spelers. Prima ingrediënten om een leuke pot voetbal neer te zetten. Het was even wennen aan de opstelling van Flevo Boys. Maar de trainer van Bolsward gaf de juiste instructies het veld in. Zowel Flevo Boys als Bolsward hadden mooie kansen om een doelpunt te maken. Bolsward speelde regelmatig op de helft van Flevo Boys. Maar met individuele acties lukte het niet om te scoren. Ook uit stilstaande momenten werd helaas (nog) niet gescoord. Tegen de lat. Keeper van Flevo Boys had enkele mooie reddingen. Ook de keeper van Bolsward moest aan de bak. Hij redde een paar keer op de lijn een schot te keren. Maar uit een corner kwam plots toch de 0 – 1. Zomaar in de 5 meter een bal op de kop bij een speler van Flevo Boys. Gelijk daarop kreeg Flevo Boys een hele grote kans om nog een keer te scoren. Maar nu stond de keeper uitstekend in de weg. Bolsward drong weer aan. En dit resulteerde vlak voor rust in een terechte strafschop. Met een rustige aanloop en precies langs de keeper geschoten werd het 1 – 1. Tevens ruststand.

Tweede helft:

De druk werd groot op het doel van Flevo Boys. Een lawine van aanvallen door Bolsward. Er werd beter samengespeeld dan in de eerste helft. Toch kreeg Flevo Boys een enorme dot van een kans om te scoren. Hieruit ontstond gelijk een tegenaanval van Bolsward. Een feilloze pass over rechts kwam goed terecht. Nu met goed lichaamwerk alleen op de keeper af. En de bal werd prima ingeschoten. 2 – 1. Bolsward bleef hierna het betere van het spel houden. Flevo Boys moest helaas met tien man verder. Alle wissels waren verbruikt toen een spelers geblesseerd raakte. En daardoor kreeg Bolsward zo veel ruimte dat er twee keer binnen een minuut een doelpunt werd gemaakt. 4 – 1. Ondanks het overtal aan spelers moet je het nog wel doen. Flevo Boys kreeg geen enkele kans meer. Met nog een uitstekende aanval van links naar rechts en heerlijk terug leggen van de bal, schoot en linkspoot met rechts de bal goed bekeken langs de keeper. De eindstand was 5 – 1. Een hele mooie en terechte uitslag.

Vervolg:

Zaterdag 8 april 2017 speelt SC BOLSWARD JO15-1 de twintigste competitiewedstrijd uit tegen ONS JO15-2. Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur. (zie ook site www.scbolsward.nl)

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de competitie.