Onbekend

Opstelling

De twaalfde competitiewedstrijd van het seizoen.

Eerste helft:

De nummer 9 tegen de nummer 10. Op voorhand een spannend potje dus. En achteraf was het dat ook. Strijdvaardig begonnen beide teams aan de wedstrijd. Bolsward was in het begin de iets bovenliggende partij. Het kreeg ook een aantal hele goede kansen. Maar de keeper van Leeuwarder Zwaluwen stond prima te keepen. Hij was achterin de rots in de branding. Totdat Bolsward een corner kreeg. Deze werd uitstekend voorgezet en in één keer zuiver ingetikt. 1 – 0. Leeuwarder Zwaluwen begon beter in de wedstrijd te komen. Vooral op het middenveld hadden ze het overwicht. Hierdoor konden ze veel kansen creëren. Dit resulteerde in de 22 ste minuut in een doelpunt. Een laag schot met links. 1 – 1. Bolsward had het niet gemakkelijk. Kregen enkele kansjes maar waren beslist niet be ter. Het was zaak om tot aan de rust deze stand te houden. Maar in de 32 ste minuut ging een speler van Leeuwarder Zwaluwen met een lange solo over links zomaar langs iedereen. Hij tikte de bal simpel langs de keeper. 1 – 2. Dat was ontzettend jammer maar wel een terechte ruststand..

Tweede helft:

De trainer veranderde een beetje van tactiek en de spelers waren het er mee eens. Bolsward begon een beetje slapjes aan de tweede helft. Maar je kon zien dat Bolsward er nog steeds zin in had. Leeuwarder Zwaluwen raakte ligt geïrriteerd omdat Bolsward beter werd. Maar toch kreeg Leeuwarder Zwaluwen een doelpuntje. Even niet oppletten. 1 – 3. Nu was het alle zeilen bijzetten. Vechten voor elke centimeter. En dat deden de mannen. Ze kregen een strafschop mee. En die werd er prima ingeschoten. 2 – 3. Alles was weer mogelijk. Er moest immers nog 10 minuten worden gevoetbald. Er werd met man en macht aangevallen. De druk werd steeds groter op het doel van de nog steeds uitstekend keepende keeper van Leeuwarder Zwaluwen. Bolsward kreeg een vrijebal op zo’n 30 meter van het doel. Er werd op doel geschoten. De bal werd niet goed weggewerkt en kwam uiteindelijk voor een voet van een speler van Bolsward. Deze lobte de bal in het uiterste hoekje van het doel. 3 – 3. Van 1 – 3 naar 3 – 3 getuigd van een juiste instelling. De laatste 5 minuten slopen voorbij. Leeuwarder Zwaluwen probeerde het nog met wat pressievoetbal. Hierdoor kreeg Bolsward meer ruimte. En door een slimme solo langs alles en iedereen werd de bal in het doel van Leeuwarder Zwaluwen getikt. Een welverdiende hattrick. 4 – 3. Groot feest bij de cornervlag. Nog één minuut speeltijd. Er gebeurde veel maar de overwinning was een feit. Bolsward wint met 4 tegen 3.

Vervolg:

Zaterdag 10 december 2016 speelt SC BOLSWARD JO15-1 de dertiende competitiewedstrijd uit tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO15-1. Aanvang van deze wedstrijd is 09:00 uur.( zie ook site www.scbolsward.nl)

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de competitie.