12 november 2016 10:30

Opstelling

De tiende competitiewedstrijd van het seizoen.

Eerste helft:

Op papier een gelijkwaardige wedstrijd. De bezoekende club, FVC uit Leeuwarden, maakte een goede indruk. Met een grote speler in de verdediging en een slimme voetballer op het middenveld moest dit team het doen. Bolsward was vanaf het begin van de wedstrijd het bovenliggende team. Balletje rondspelen en lang in balbezit blijven. Er werd dan ook veel op de helft van de tegenpartij gespeeld. En met enkele opgelegde kansen, die er helaas niet ingingen, bleef Bolsward sterk aan de bal. FVC was tot en met de twintigste minuut niet één keer in de aanval geweest. Toen kwam toch dat moment van even niet opletten. Dwars door het midden kwam een pass. De slimme middenvelder kreeg de bal, soleerde naar het doel en tikte de bal langs de keeper. 0 – 1. Bolsward ging gewoon verder en bleef voetballen. Zeven minuten na het eerste doelpunt ontstond een zelfde soort situatie. En nu met een intikker scoorde FVC het tweede doelpunt. 0 – 2. Dat was een domper zou je denken. Maar wederom bleef Bolsward doorgaan. En vlak voor rust resulteerde dit in een mooi doelpunt. Goed samenwerken en prima het overzicht behouden tikte Bolsward de bal in het doel. 1 – 2.

Tweede helft:

Er werd in de rust door de trainer nog even duidelijk gemaakt wat er van de spelers werd verwacht. Bolsward pakte de draad weer op en maakte het FVC lastig. De gehele tweede helft was Bolsward wel weer beter. Maar door te graag willen scoren lukte het net niet. Hierdoor kreeg uiteraard ook FVC de nodige kansen. Als je veel aanvalt dan komt er wel eens een gaatje in de verdediging. Maar de oplettende keeper keerde de bal goed. En plukte zelfs eentje uit de bovenhoek. Bolsward kreeg de bal er niet in. Het bleef 1 tegen 2. Het gehele team had meer verdiend.

Vervolg:

Zaterdag 19 november 2016 is een vrij weekeind. En op 26 november 2016 speelt SC BOLSWARD JO15-1 de elfde competitiewedstrijd uit tegen Blauw Wit ’34 JO15-2. Aanvang van deze wedstrijd is 08:45 uur.( zie ook site www.scbolsward.nl)

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de competitie.