29 oktober 2016 10:30

Opstelling SC Bolsward JO15-1

De achtste competitiewedstrijd van het seizoen.

Eerste helft:

Vijfenveertig minuten in de auto naar Emmeloord. Flevo Boys JO15-3 moest vandaag het slagtoffer worden van Bolsward. Maar helaas was Bolsward al in de eerste minuut het slagtoffer. Voorzet uit een vrijebal werd simpel ingetikt. 0 – 1. Gelukkig maakte 5 minuten later de keeper van Flevo Boys een blunder. Hij liet de bal door de vingers glippen na een hard ingeschoten vrijebal van Bolsward. 1 – 1. Je zou zeggen dat het nu beter moest gaan lopen. Maar Bolsward was net te laat, niet fel genoeg en het leek wel wat afwezig. Alles wat we voor de wedstrijd goed hadden besproken werd niet door iedereen goed uitgevoerd. Flevo Boys zat er wel fel op en kreeg dan ook de mogelijkheid om te scoren. En dat deden ze even later ook. Een solo door de verdediging en simpel langs de keeper getikt. 2 -1. Nog geen 5 minuten later maakte Flevo Boys ook het derde doelpunt. Geen goede communicatie onderling en daardoor te laat bij de tegenstander. Met een lob over de keeper. 3 – 1. Gelukkig bleef het daarbij. Ondanks de kleine kansjes van Bolsward werd er niet meer gescoord.

Tweede helft:

In de kleedkamer hebben de muren getrild. De trainer heeft nogmaals héél erg duidelijk gemaakt hoe en wat er in de tweede helft moest gebeuren. De spelers hadden het blijkbaar nu wel goed begrepen. Strijden voor elke meter en gecontroleerd blijven spelen. Er kwamen kansen en prima mogelijkheden om doelpunten te maken. Flevo Boys stond met de rug tegen de muur en maakte fouten. Hierdoor kreeg Bolsward een indirecte vrijebal net binnen het zestienmetergebied. De bal werd even aangeraakt en met een droge harde precisieknal vloog de bal in het doel. 3 – 2. Dit gaf de Bolswarders nog meer motivatie om door te drukken. Tien minuten later was het weer raak. Uit een vrijebal, die strak werd voorgezet, knalde een Bolswarder speler de bal snoeihard langs alles en iedereen. 3 – 3. Alles was weer mogelijk. Zowel Flevo Boys als Bolsward kregen nog kansen. Maar de stand bleef 3 tegen 3.

Vervolg:

Zaterdag 05 november 2016 speelt SC BOLSWARD JO15-1 de negende competitiewedstrijd thuis tegen LSC 1890 JO15-2.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de competitie.