Accommodatie

Onbekend

Opstelling

De zevende competitiewedstrijd van het seizoen.

SC Bolsward JO15-1 had 4 geblesseerde spelers. Maar er waren 3 fitte spelers van JO15-2 beschikbaar. Top.

Eerste helft:

Vandaag kwam de nummer 3, ONS uit Sneek, op bezoek. Alle spelers waren goed gemotiveerd. De eerste minuten van de wedstrijd gingen mooi op en neer. Zowel ONS als Bolsward hadden leuke spelmomenten. Bolsward voerde de gemaakte opdrachten goed uit. Dit bleek ook de winst en de kracht over de gehele wedstrijd. Door goed te combineren kwam de bal op de rechtsvoor terecht. En met een precisiepass kreeg de afhangende spits de bal en legde deze netjes achter de keeper. 1 – 0. ONS nam de aftrap. Ging naar voren. Kreeg een corner. En tikte bij de tweede paal de bal in het doel. 1 - 1. Ja, zo kan het ook. De heren van Bolsward verzwakten niet. Pakten de draad weer op en vermaakten het publiek. Schoten op het doel, aanvallen met leuk tikwerk en een prima keeper die geconcentreerd bezig was. Het bleef helaas tot de rust 1 -1.

Tweede helft:

Verliezen was vandaag geen optie. Daarom moest er nog even een tandje bij. Elkaar positief blijven coachen en blijf voetballen. Simpel toch? Was dat maar waar. Het ging niet gemakkelijk omdat ook ONS er vandaag wel zin in had. Balletje op de paal en een paar keer dat de keeper van Bolsward een prima redding had. Nadat een geldig doelpunt van Bolsward werd afgekeurd kregen de spelers er nog meer zin in. Aanval op aanval maar iedere keer net niet. Toen ….. Een speler van Bolsward werd neergelegd in het strafschopgebied. Penalty. In alle rust werd de bal op de stip gelegd. Geconcentreerde aanloop en boem…. 2 – 1. Er moesten nog 25 minuten worden gespeeld. Door de opgelegde taken en opdrachten van de trainer goed te blijven uitvoeren bleef Bolsward de bovenliggende partij. Uiteraard kreeg ONS ook zijn kansen. Maar zoals eerder vermeld stond daar iedere keer de rots in de branding, de keeper van Bolsward. Het bleef dan ook spannend tot de laatste minuut van de wedstrijd. Het publiek leefde enorm mee en dat motiveerde de spelers. Door diverse blessurebehandelingen werd de wedstrijd verlengt met 3 minuten. Eindelijk floot de scheidsrechter het eindsignaal. De tweede overwinning was een feit. 2 – 1.

Vervolg:

Zaterdag 22 oktober 2016 speelt SC BOLSWARD JO15-1 de vierde bekerwedstrijd thuis tegen VC Trynwalden JO15-1.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de competitie.