SC Bolsward JO15-1 maakt het verschil in de eerste helft

Markus Zijlstra

Opstelling

De derde competitiewedstrijd van het seizoen.

Eerste helft:

Het was in de kleedkamer al te merken dat de spelers van Bolsward er zin in hadden. Er werd over voetbal gepraat. Ze waren sneller in de kleding als anders. En waren positief naar elkaar. Een goede motivatie om als trainer/coach je intentie van de wedstrijd op over te brengen. Vanaf het begin was al duidelijk dat Bolsward beter en sterker was. In 15 minuten werden er dan ook 3 mooie uitgespeelde doelpunten gemaakt. Prima aanvallen vanaf het midden naar voren en uiteindelijk in het doel. Het goede spel werd doorgezet. Workum kwam niet tot nauwelijks in de buurt van het doel van Bolsward. Er werd met een schot op het doel nog één keer gescoord. De ruststand was 4 – 0.

Tweede helft:

Wederom waren niet alle spelers fit om een hele wedstrijd uit te spelen. Er moest dan ook 2 keer worden gewisseld in de rust. Gelukkig had de leiding al twee fitte spelers van JO15-2 meegenomen. Of het nu door de verandering van positie van enkele spelers kwam?? Maar de tweede helft was een stuk minder dan de eerste. Er werd te gehaast en slordig gespeeld. De posities werden niet goed bezet. Hierdoor kreeg zelfs Workum enorme kansen om te scoren. Gelukkig was de keeper zeer attent. Uiteraard kreeg Bolsward wel de kansen waaruit nog 1 keer een doelpunt kwam. Door slecht uitverdedigen kreeg Workum ook een doelpunt. Het bleef de gehele tweede helft erg onrustig op het veld. Jammer dat Bolsward het niveau van de eerste helft niet vol heeft kunnen houden. De eindstand was uiteindelijk 5 – 1.

Vervolg:

Zaterdag 24 september 2016 speelt SC BOLSWARD JO15-1 de vierde competitiewedstrijd uit tegen STIENS JO15-1.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de competitie.