3 september 2016 12:00

Opstelling SC Bolsward JO15-1

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Eerste helft:

Bolsward en Frisia gingen redelijk gelijk op. Frisia had het betere van het spel. Bolsward voetbalde te veel met lange halen naar voren. Terwijl de afspraak was dat er een voetballende oplossing moest worden gezocht. Bolsward kwam, door een vrijebal van afstand er in één keer in te schieten, wel op voorsprong. Vlak voor rust scoorde Frisia door een corner er in te tikken en een simpel schot langs de keeper. Ruststand 2 -1.

Tweede helft:

Bolsward kwam de tweede helft beter uit de kleedbox. Veel feller op de bal en net wat attenter bij spelhervattingen. De ballen werden nu wel over de grond naar elkaar gespeeld. Er werden dan ook twee doelpunten gescoord. Na wat oponthoud door een vervelende blessure bij Frisia zakte Bolsward wat in. Slordig balverlies en niet goed verdedigd zorgden er voor dat Frisia ook twee doelpunten maakte. Bolsward drukte daarna de tegenstander volledig naar hun eigen doel. Aanval op aanval. Hele mooie kansen om toch weer gelijk te maken werden helaas net niet verzilverd. De laatste actie was zelfs nog vanuit een corner op de lat te koppen. Eindstand 4 – 3.

Vervolg:

Dinsdag 6 september 2016 speelt SC BOLSWARD JO15-1 de tweede bekerwedstrijd uit tegen JOURE JO15-2.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de competitie.