SC Bolsward (za) verspeelt winst in de laatste minuut

TOP'63 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

25 maart 2017 15:00

Bakker, G.J.

Het verloop van de wedstrijd van afgelopen zaterdag van SC Bolsward tegen TOP’ 63 deed denken aan 2 weken terug, toen de thuisclub aantrad tegen Scharnegoutum. Ook nu weer een tegenstander die aanvankelijk de bovenliggende partij was, daarna een onverwacht doelpunt van de thuisclub en tenslotte in de laatste minuut toch nog een een tegendoelpunt.

Het was TOP (Oppenhuizen) dat in het begin van de wedstrijd de lakens uitdeelde. Dat leidde in de 23e minuut tot paniek in de Bolswarder verdediging toen 2 aanvallers van TOP net niet tot afronding van een goede mogelijkheid kwamen. In de 32e minuut was het Bart Gietema die goed doorging op een hoge bal richting keeper. Gietema ontfutselde de goalie de bal en met een fraai hakje bracht hij Joost Voskuil in stelling die wel raad wist met dit buitenkansje 1- 0 . Vijf minuten voor de pauze kroop de thuisclub door het oog van de naald. Een voorzet vanaf de rechterkant kon door keeper Huizinga met een uiterste inspanning worden geblokt , waarna de 2e inzet door Denis Hendriks van de doellijn werd gehaald.

Na de pauze drong TOP aan wat in de 64e minuut resulteerde in een schot op de paal. Door de aanvallende aspiraties van TOP ontstond er voor de voorhoede van de thuisclub meer ruimte. Zeker 3 grote mogelijkheden om een beslissende voorsprong te nemen, werden niet benut. En dan gebeurt in de laatste minuut het welhaast onvermijdelijke. Op het middenveld verliest de thuisclub de bal, de verdediging oogt niet helemaal goed en de spits van TOP profiteert van de onverwachte mogelijkheid. Einduitslag: 1 - 1.