Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

4 februari 2017 15:00

Vugt van, S.

Aftrap 15.00 uur.

Bolsward begin voortvarend aan deze wedstrijd. Al na drie minuten scoort Johan Bloemhof met een fraaie kopbalt uit een corner van links. Dan vindt scheidsrechter v.d. Vugt het nodig dat de Bolswarders van shirt wisselen, z.i. in verband met de verwarrende gelijkenis met die van de Creilers.

Bolsward wordt voorzien van witte reserveshirts, echter zonder rugnummers. Dan in de 12e minuut op aandringen van de Creil leider worden de shirts opnieuw gewisseld nu witte shirts met rugnummers.

Ook de scheidsrechter gaat nu van wit naar een blauw shirt, een hele verkleedpartij. Bolsward houdt een groot deel van de 1e helft een overwicht met goede mogelijkheden, vooral Mark Dijkstra die oog in oog komt staan met de Creil doelman, maar helaas wordt dit buitenkansje niet benut.

Er ontstaan meer goede mogelijkheden maar dooor besluiteloosheeid en verkeerde keuzes wordt er niet gescoord.

Dan een goede Creiler aanval besloten met een hard schot, echter uitstekend verwerkt dooor de Bolswarder keeper, maar de bal wordt op,nieuw ingebracht, en komt voor de rechter van spits Jack van Dij die verwoestend uithaalt, 1-1. Dan vlak voor rust in de 40e minuut een vrije trap voor de Creiler middenveelder Frank Verbrugge, die o.i. houdbaar lijkt maar toch goed is voor de 2-1.

Na dit doelpunt zakt het peil naar een bedenkelijk niveau. De thee heeft ook geen magische uitwerking. Er doen zich over en weer nog kleine mogelijkheden voor maar uiteindelijk blijven de punten in Creil.