Datum

30 april 2016 14:00

Accommodatie

Onbekend

Voor aanvang keek Jan Kamps even op het nog in te vullen wedstrijdformulier. HS'88 (uut Hoogezand-Sappemeer) heeft geen wisselspelers, de opstelling is voor het overgrote deel tussen de 18 en 24 jaar, voor 87,5 procent man. Veelbelovende statistieken. Ons gezelschap is gemiddeld wat ouder en heeft meer dames in de selectie. Maar HS'88 presteert tot nu toe niet geweldig. Kamps gaf als tip: laat ze zich maar goed moe maken en in de tweede helft zijn wij aan de beurt. Klinkt intelligent maar de realiteit bleek een klein beetje anders.

HS'88 bleek een team met statische spelers en één speelster, wandelende chicanes en soms niet eens wandelend, niet per sé op de bal lettend.

Binnen vijf minuten had Kees Postma na een rush even geen afspeel mogelijkheid en a la Cruijff noteerde hij met een lepe buitenkant rechts het eerste doelpunt. Weer vijf minuten later lukte het één tweetje met Marco Piek wel en Marco profiteerde dankbaar. Het ritme van vijf minuten tussen elk doelpunt beviel de heren en dames wel en nummer drie belandde fraai, weer via Marco Piek tussen de touwen. Vervolgens was Kees Postma weer aan de beurt en die testte heel plichtsgetrouw de touwen van het doel..... Héél ver-schrik-kul-luk hárd. De keeper van de tegenstander heeft die bal alleen maar langs horen komen... Vervolgens maakte Marco zijn derde en deed Joost Oosterhof ook nog een duit in het zakje. Men ging rusten met een  6 - 0 voorsprong.

Trainer Gerard Boomsma zei in de kleedkamer dat het een heel eind naar Hoogezand-Sappemeer terug is, als de arme HS'88 spelers met dubbele cijfers op hun ziel zouden krijgen. Hij verzocht om mededogen.....  Dat siert de trainer, maar de helden van SC Bolsward hadden zo hun twijfels bij die opstelling. Waarom zouden we?

De tweede helft begon men weer frisch ende fruytich en Marco drukte zijn nummer vier weer binnen vijf minuten af. Trainer Gerard haalde vijf minuten twee van de drie verdedigers, te weten Marco en Joost naar de kant en gaf zodoende HS'88 de kans om het doelsaldo een iets dragelijker aanzien te geven, waarvan dankbaar werd geprofiteerd. Een en ander werd niet echt gewaardeerd door zijn spelers en na het tweede doelpunt van de Groningers werden Marco en Joost snel weer ingezet. Kees Postma bepaalde de eindstand op 8 - 2.

Na twee nederlagen tegen de twee koplopers in de competitie was deze monsteroverwinning wel even lekker. Nog twee wedstrijden te gaan. Plaats nummer drie moet zeker te halen zijn. Een prestatie van formaat van een team, dat voor het eerste seizoen in competitie speelt.