CVVO E2 - SC Bolsward E2: SCB gaat voor 2e plaats

5 - 2

SC Bolsward JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 25

14 mei 2016 11:20

Een heuse topper en tevens de mogelijke beslissing in het kampioenschap deze keer en wel tussen koploper CVVO en nummer twee SCB. Het gat was bij aanvang 6 punten en bij een gelijkspelletje of winst zou CVVO kampioen zijn. Zou SCB dat laten gebeuren? We gaan het zien… Het begin van SCB was helaas niet sterk want een zwak momentje achterin en een zeldzaam foutje van keeper Nick zorgde voor een vroege 1-0 voor CVVO. Hmm, jammer maar niet onoverkomelijk. SCB liet de kop dan ook niet hangen en zette wat druk op de tegenstander waar zelfs een kans uit ontstond. Het spel ging wat over en weer en ook CVVO had mogelijkheden, daarbij komt dat ze helaas wat effectiever zijn dan SCB in het afmaken van de kansen. Twee keer in korte tijd onzorgvuldig uitverdedigen van SCB werd dan ook twee keer hard afgestraft met een doelpunt voor CVVO: 2-0 en 3-0. Tja, dan sta je ineens weer dik achter zonder dat het eigenlijk nodig is. Misschien is dat ook wel het grootste verschil tussen de kampioen (want dat zou CVVO worden) en de nummer twee: effectiever in het afmaken van de kansen. Gelukkig kon SCB voor rust nog wat terug doen door een lange bal op Aldert die met een schot de keeper verraste: 3-1 en rust. Na rust liet SCB zien niet zonder slag of stoot te willen verliezen en CVVO kampioen te willen zien worden. Keeper Nick heeft na zijn ene foutje prima keeperswerk laten zien, achterhoedemannen Stan, Gerard, Juno en invaller Roel verdedigden dat het een lust was, midvelders Thimo en Milan deden hun best om de spitsen Aldert en Chris te bereiken om zo met zijn allen nog een paar doelpuntjes te maken. Na helaas eerst nog de 4-1 voor CVVO uit een scrimmage, kwam een schitterende SCB counter door een sprint met de bal van Thimo die een mooie pass deed op Chris die beheerst scoorde: 4-2. Helaas was CVVO niet onder de indruk en liet met nog een doelpunt de 5-2 eindstand aantekenen en was daarmee de terechte kampioen, gefeliciteerd! SCB had even het smoor in en terecht want dat mag na dit soort wedstrijden, maar strijdt nog wel voor de 2e plaats met Oeverzwaluwen en heeft dat nog in eigen hand. Ga ervoor jongens en probeer jullie tijd op het kleine veld af te sluiten met een mooie en ook verdiende 2e plaats!!

Spelers: Nick Visser, Aldert Heddema, Thimo Koster, Stan Velzen, Chris de Boer, Gerard Folkertsma, Milan de Bakker, Juno de Vries, Roel Troost. Helaas was Roger van der Werf door een blessure afwezig.