Oeverzwaluwen E2 – SC Bolsward E2: einde aan kampioenskansen.

7 - 1

SC Bolsward JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 25

23 april 2016 9:00

Na een lastige overwinning uit bij Lemmer E1 was de opdracht deze keer alweer niet al te moeilijk: 3 punten nodig om in de titelrace te blijven. Tegen een tegenstander als Oeverzwaluwen, dat maar net verloor van medetitelkandidaat CVVO, betekent dat dan maar één ding: gas geven vanaf de eerste minuut! Het vervelende is dat je dat als trainer, coach, ouder, verslaggever of wat dan ook de jongens mee kunt geven, alleen moeten ze het in het veld zelf doen. Dat besef is bij SCB E2 niet altijd aanwezig en helaas vaak bij de tegenstander wel. Okee, ik zal niet al te kritisch zijn want ik realiseer me heus wel dat het jeugdvoetbal is, maar bij een grote voetbalclub zoals SC Bolsward die is (er zijn liefst 10 E-teams!) mag er van een E2 selectieteam best wat meer wedstrijdmentaliteit worden verwacht. Dat heb je echt wel nodig als je kampioen wilt worden. Wel sneu voor SCB was dat Oeverzwaluwen lekker in het zadel werd geholpen door de scheidsrechter (eigenlijk heb ik het daar nooit over want iedereen doet zijn best): een bal die royaal niet over de doellijn was, werd toch als wel over de lijn beoordeeld waardoor het 1-0 voor Oeverzwaluwen was. Niet veel later was er een situatie met een duidelijke handsbal van Oeverzwaluwen vlakbij de SCB-goal waaruit voordeel met een doelpunt ontstond. Goed gemist door de arbiter en 2-0 voor Oeverzwaluwen. Tja, het kan een scheidsrechter altijd overkomen dat hij iets niet (goed) ziet, maar SCB E2 kan dit soort situaties nog niet goed hanteren en vergeet dan om als team te blijven voetballen (terwijl dat eigenlijk juist hun sterke punt is als het een beetje loopt). De tegenstander voelt dit meestal goed aan, maakt gebruik van de beschikbare ruimtes en het trage onzorgvuldige spelbeeld met veel lopen met de bal en kan vaak overal net een pootje tussen krijgen. Zo ook Oeverzwaluwen met als gevolg in deze wedstrijd: 5-0 achter bij rust. Na rust stond het binnen enige minuten ook al 6-0 en dan wordt het helemaal een lastig verhaal. Einduitslag was 7-1, maar dat is slechts voor de statistieken. Het kampioenschap kan vergeten worden, maar een paar wedstrijdjes winnen zit er vast nog wel in boys. Op naar de volgende pot!

Spelers: Nick Visser, Aldert Heddema, Thimo Koster, Stan Velzen, Chris de Boer, Gerard Folkertsma, Milan de Bakker, Juno de Vries, Thomas Stienstra. Helaas was Roger van der Werf afwezig.