Lemmer E1 – SC Bolsward E2: Zware kluif voor SCB.

1 - 2

SC Bolsward JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 25

9 april 2016 10:00

Op bezoek bij Lemmer had SCB maar één opdracht om in het spoor van concurrent CVVO te blijven: winnen. Altijd makkelijker gezegd dan gedaan en dat zou maar weer eens blijken…  Na een wat afwachtende beginfase waarin over en weer niet veel gevaar werd gesticht kwam er op een gegeven moment een corner voor SCB, echter werd deze afgeslagen door Lemmer waarna een vliegensvlugge counter volgde met een doelpunt tot gevolg: 1-0. Hmm, heeft SCB zich toch wat in slaap laten sussen! Na dit doelpunt was SCB van slag en kon het voetballend weinig doen: het baltempo was te laag waardoor de grote jongens van Lemmer bijna elk duel wonnen, een beetje omdat ze sterker waren, maar vooral omdat ze feller waren. Maar goed dat keeper Nick altijd alert is, hij moest hier en daar reddend optreden bij de Lemster counters. Vlak voor rust werd Chris als echte diepe spits geposteerd waarna hij direct een mooie actie deed welke op de paal belandde, gelukkig was Stan attent bij de rebound en benutte het buitenkansje: 1-1 en rust. Na rust was SCB gelukkig weer wat scherper en doordat het baltempo wat omhoog ging werd er beter gevoetbald en kwamen er meer kansen. Één van die kansen werd benut door Milan na een scrimmage uit een rebound: 1-2 en de voorsprong. Vasthouden heren, reken er maar niet op dat Lemmer opgeeft! De counters van Lemmer bleven, maar ook het betere voetbal van SCB. Thimo kon op het midveld het spel wat meer op gang houden, Aldert had nog een schot op de lat en 3 steekpasses die Chris alleen voor de goal zette, Roger had nog een mooie kans en deed vooral ook verdedigend heel belangrijk werk, alleen werd er niet meer gescoord. Verdedigers Gerard en Juno veegden hun paadje weer keurig schoon in de slotfase, zodat er voor de eigen goal niks meer werd weggegeven. Feit blijft wel dat SCB in bijna elke wedstrijd veel te lang een afwachtende houding aanneemt waardoor ze de tegenstander veel te lang het gevoel geven dat er wat te halen valt. Tegenstanders die groter en sterker zijn vinden dat lekker, want dan ligt het tempo laag en kunnen ze overal maat 45 tussen zetten. Gelukkig blijft SCB met 3 punten in de tas in het spoor van koploper CVVO, dus op naar de volgende wedstrijd!!

Spelers: Nick Visser, Aldert Heddema, Thimo Koster, Chris de Boer, Gerard Folkertsma, Milan de Bakker, Roger van der Werf, Juno de Vries, Stan Velzen.