Sneek Wit Zwart E3 – SC Bolsward E2: moeilijk scorend SCB.

2 - 5

SC Bolsward JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 25

19 maart 2016 9:00

De tweede wedstrijd in de voorjaarsreeks was tegen SWZ E3. De mannen uit Sneek zijn meestal geduchte concurrenten, alleen was SCB dat aan het begin van de wedstrijd een beetje vergeten. Er werd wat tam gespeeld waardoor de standaardzaken zoals strak inspelen en geconcentreerd aannemen niet echt lekker gingen. Tot veel kansen leidde het dan ook niet, behalve een schot van Stan dat helaas geen doel trof. Toch was dit blijkbaar het sein om het wat meer op te pakken want Sneek was minder sterk dan verwacht en dat biedt natuurlijk kansen. Een vloeiende combinatie over 3 schijven belandde uiteindelijk bij Aldert die scoorde: 0-1. Niet lang daarna een fraaie pass op maat van Thimo naar Chris die ook al beheerst scoorde: 0-2. Kat in ’t bakkie denk je dan, maar na een tijdje leuk combinatievoetbal zakte het allemaal wat in en kreeg SCB zelfs een tegendoelpunt te verwerken. Een lastige hoge bal werd deels verwerkt door keeper Nick, helaas stond een speler van SWZ frank en vrij voor de rebound en kon gemakkelijk scoren: 1-2 en de aansluiting. Kom op SCB, wel blijven opletten! SCB zette gelukkig direct weer een tandje bij, maar er werden te veel kansen gemist. Toch gingen er voor rust nog twee in: een alerte rebound actie van Milan zorgde voor 1-3, daarna nog een mooie uittrap van Nick die via Milan bij Aldert kwam en hij tekende voor de 1-4 ruststand. Na rust begon SCB te slap en moest Nick gelijk alert zijn bij een schotje op goal. Herhaling: wel blijven opletten SCB! Een schot op de paal van Thimo zorgde weer voor wat lef en vuur, maar ook in de 2e helft mistte SCB scherpte bij het afmaken van de kansen. Sneek bleef het gevoel houden dat er nog wat in zat en kreeg zelfs een penalty (gemist), maar gelukkig was Gerard uiterst attent bij scrimmage voor de sneeker goal en scoorde met een droog schot: 2-5 en eindstand. Nog niet genoemde verdedigers Juno en Roger hielden de deur verder prima op slot, maar het leek een beetje of het hele team voetbalde met de insteek ‘het komt wel goed’. Zolang het inderdaad goed komt is er niets aan de hand, maar als een tegenstander er een keer feller op zit en gemakkelijk scoort wordt het lastig jongens. Niettemin een mooie overwinning en weer drie punten in de tas naar Bolsward.  Op naar de volgende pot!

Spelers: Nick Visser, Aldert Heddema, Thimo Koster, Stan Velzen, Chris de Boer, Gerard Folkertsma, Milan de Bakker, Roger van der Werf, Juno de Vries.