SC Bolsward E2 – Oeverzwaluwen E2: SCB goed uit de startblokken!

Datum

12 maart 2016 10:15

Accommodatie

Onbekend

De eerste wedstrijd in de voorjaarsreeks zou hopelijk een goed vervolg geven aan een goede voorbereiding in de winterstop. In een paar oefenwedstrijdjes werd gewonnen en dat geeft natuurlijk zelfvertrouwen aan een team. In het begin leek het er echter niet echt op want SCB voetbalde wat ‘met de handrem erop’ en liet het balletje nog niet lekker vlot rondgaan. Een kansje hier en daar was er wel, maar je had niet het gevoel dat alles werd gegeven. Op een gegeven moment echter zette Thimo een actie vanaf de zijkant goed door, sneed ‘de 16’ in en ronde af in de korte hoek: 1-0. Daarna volgde nog wel een kansje hier en daar en een enorme pegel op de lat, maar dat was het dan voor rust. De coaches hebben in de rust waarschijnlijk even het mannenweer opgezegd, want SCB ging furieus van start in de 2e helft. Uw verslaggever kon het eerste doelpunt na rust vanaf de trap richting het ovaaltje nog net zien vallen vanuit een scrimmage met o.a. Milan waarbij Thimo het laatste zetje gaf: 2-0. De druk van SCB hield nu voortdurend aan en vlot na de 2-0 zorgde Chris beheerst voor de 3-0 na een mooie aanval over meerdere schijven. Na de 3-0 was SCB los en werd een tikataka aanval uit de hoge hoed getoverd waaruit Aldert kon scoren: 4-0. Kon Oeverzwaluwen dan helemaal niets? Nee hoor, ze waren soms best gevaarlijk in de counter, maar de verdedigers Juno, Gerard, Stan en Roger gaven niks weg. Nou één keer dan, de verdediging was een keer net te laat bij de tegenstander waardoor die ten val kwam in ‘de 16’: penalty en 4-1. Maakte niet uit want SCB ging gewoon door en Stan scoorde na een fraaie loopactie vanaf de middellijn: 5-1. Niet veel later maakte Chris zijn tweede door attent te zijn voor de goal: 6-1 en eindstand. Buiten de doelpunten zijn in de 2e helft ook nog minstens 2x de paal en 1x de lat geraakt, maar als dat doelpunten waren geweest zou het iets te veel van het goede zijn. Zijn we nog iemand vergeten? Keeper Nick natuurlijk! Hij had een rustig dagje, maar als er wat zijn kant op kwam stond hij er gewoon weer. Goed begin van SCB E2, op naar de volgende pot!

Spelers: Nick Visser, Aldert Heddema, Thimo Koster, Stan Velzen, Chris de Boer, Gerard Folkertsma, Milan de Bakker, Roger van der Werf, Juno de Vries.