Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Madelief kopt raak na een assist van Amber: 1-0 (foto Johan de Jong)
Tegen Franeker (dat overigens vandaag terecht kampioen werd) speelde MB1 tactisch, strategisch en qua inzet de beste wedstrijd van het seizoen. Voetbaltechnisch was het vandaag de beste wedstrijd tot nu toe. De MB1 combineerde dat het een lust was, lieten geen steken vallen en Stiens is voor de rust nauwelijks op de helft van SC bolsward geweest. Dat Marrit Nijdam als keeper toch veel balcontacten heeft gehad zegt iets over de kwaliteit van het team om alle spelers te gebruiken die in het veld staan. Ook onze keeper voetbalt mee.

Achterin speelde Manon (als invaller voor Ilse Galema) een perfecte wedstrijd. Miki Boomsma en Ellemijn  hielden de flanken dicht en het middenveld met Mirjam, Patricja, Frederique en Marlies deed en defensief en offensief hun werk. Dat er in de eerste helft maar 1x gescoord werd (kopbal Madelief) deed geen reht aan de verhoudingen.

In de rust werd afgesproken dat de vleugelspelers meer naar de zijlijn zouden trekken om in het centrum ruimte te maken. Dit werkte, vlak na rust was het twee keer raak voor Madelief en ook Amber tikte een prima goal mee. Het mooie van dit team is dat er gewisseld kan worden zonder dat dit afbreuk doet aan de opdracht of afspraken. Vera had een zeer goede invalbeurt op rechts en leverde maar liefst voor vijf van de zes goals een assist. Marrit Speerstra viel prima in op de rechts half en Elounda speelde in de eerste helft rechtsbuiten, en de tweede helft rechtsachter.

Nadat in de slotfase Amber werd gewisseld voor Frederique op de linksbuiten scoorde ook Frederique op aangeven van Madelief een mooi uitgespeelde goal.
Niet alleen is de 6-0 natuurlijk een mooie einduitslag, het is ook heel mooi om te zien dat de inzet er was. Al sta je met 6-0 voor, dan nog tot het uiterste gaan om de 6-1 te willen voorkomen.

Als coach heb ik staan te genieten. Wat zeg ik, ik kon er op enig moment zelfs bij gaan zitten. Iedereen deed wat er gedaan moest worden en er werd door iedereen gevoetbald zoals we afgesproken hadden.
Jammer dat dit MB1 geen kampioen meer kan worden. Franeker verdient het, maar dit MB1 van SC Bolsward gun je het!